У Львові представили вуличну виставу про львівських Ромео й Джульєтту

14 лютого у Львові на пл. Ринок біля фонтану Діани пройшла вулична вистава про львівських Ромео і Джульєтту за сюжетом книги Ілька Лемка «Кохання і смерть». Дійство представили актори народного театру-студії «Хочу». Вистава стала однією із промо-акцій «Львів – місто закоханих».

«Цією акцією хочемо розповісти людям історію кохання львівських Ромео і Джульєтти. Ця історія сповнена трагізму й величі, згадана у двох абзацах у хроніці Бартоломія Зіморовича за 1594 рік. Адже Львів – це місто кохання», – зазначив львовознавець Ілько Лемко.

Зважаючи на морозну погоду на вулиці, з сюжету було обрано тільки найважливіші дії. Окрім закоханої пари – Пелагії Красовськї та Паоло Мікеліні, також були два повістемовці, що допомагали глядачам зрозуміти, що відбувається.

Книжка «Кохання і смерть» – історія про львівських Ромео і Джульєтту, які мешкали у місті Лева у 1594 році,- українку Пелагію та італійця Мікеліні. Щоб останні дні життя провести разом зі своєю нареченою, утішити її, закоханий італієць свідомо пішов на смерть.

джерело: zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *