Виросвіт Дзиндри, або зацементована фантазія (+відео)

Політ думки М.Дзиндра втілив за допомогою двох простих речей – будівельної сітки та цементу. Вправно орудуючи цим незвичним для митців матеріалом український скульптор протоптав стежку до модерну у досить популярному ремеслі скульптури.

Життєпис М.Дзиндри (1921-2006) – майстра української модерної скульптури

Народився в Україні в с.Демня. В роки війни вчився у Львівській мистецько-промисловій школі. В 1944 році емігрував закордон спершу у Чехословаччину, далі в Західну Німеччину, і нарешті в Америку (США).
В 1991 році повернувся в незалежну Україну. За власні кошти збудував музей, де розмістив понад 800 перевезених зі США власних скульптур, які подарував державі. Сьогодні Музей Модерної Скульптури це відділ Львівської картинної галереї.

“Я повернувся в Україну, тому що відчував свій борг перед нею, я ж тут народжений з діда-прадіда. Я тішусь, що щастя мав і так багато зробив”
М.Дзиндра

Музей Модерної Скульптури Михайла Дзиндри запрошує шанувальників творчих нововіян!

Адреса:
М.Львів, Брюховичі, вул.Музейна, 16

Тел.:
+38(0322)593636
+38(097)3975480

Час роботи:
11.00-17.00, понеділок вихідний

Як доїхати:
Зі Львова автомобілем по вул.Замарстинівській або маршрутками №13,44,86,89 до зупинки біля ресторану “Три дороги” в Брюховичах. По вул.Львівській минути два повороти праворуч і на третьому – вул.Музейна – до кінця, до брами музею.

джерело: Скарби – видиво-часопис

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *