Навіть вітер не завадив пройти крізь вогонь та воду

Те, що у цю суботу 23 травня не буде найкращої погоди знала вже давно. Проте, навіть та, що була не зашкодила зібрати понад 340 учасників та провести військово-спортивні змагання «Крізь вогонь та воду», організовані Всеукраїнською молодіжною організацією «СВІМ»(система воєнізованих ігор молоді), Асоціацією «Сіндокан», спільно із Службою у справах дітей ЛОДА, Управлінням сім’ї, молоді та спорту ЛМР та Управлінням освіти ЛМР.
 
Дев’ята ранку, а спокій «Погулянки» вже порушили десятки юнаків та дівчат у камуфляжах. Сьогодні їх чекає запекла боротьба з умовними противниками,«терористами» і кожен готовий стати переможцем. Тут вже ніде не приховати загальну тривогу та хвилювання учасників, адже після інструктажу інспекторів СВІМу, смугу перешкод потрібно було не лише пробігти найшвидше, але й виконати нелегкі бойові завдання. Після реєстрації та урочистої частини розпочались змагання показовим виступом загону «Терен», який продемонстрував свої напрацювання  та вміння. 

Змагання проводились у три етапи. Перший – проникнення. На підступах до бази терористів миротворці долають перешкоди: розбарикадовують «завал»; пролазять під «колючкою»; пробігають «кільця стамбула» і «змію» ; знешкоджують вартового і вибивши ногою двері важкі двері потрапляють на «ворожу» територію. Другий етап змагань – база. Саме тут деякі учасники пролізши через 12-ти метрову «вентиляційну шахту» за умовами бойового завдання і потрапивши на «базу» трохи губились із заданими їм ролями. Та слухаючи накази своїх командирів бійці швидко приходили до тями  та злагоджено виконували свої завдання. Тут діяв снайпер, стріляли з кулемета, автоматів і гранатометів, знищували вогневі точки умовних противників, а відвоювавши у «ворогів» цінний вантаж відступали до місця очікування БТР. Останній етап – відхід. Команда рухалась за вказаним маршрутом і користуючись  канатом, вилізла по схилу до дороги. Тут кожен учасник мав добре розрахувати свої сили, щоб у повному складі підрозділу прибігти до фінішу. Хто не мав сил, того підтримували товариші з команди, адже свімери своїх , навіть найслабших, «ворогам» не залишають.  

34 команди змагались у двох вікових групах. Серед них мене приємно здивувала команда «Амазонки» школи ДЮСШ № 6, дівчата віком від 7 до 12 років виявились наймолодшими учасницями цьогорічних змагань. Маленькій Надії Маланчук серед усіх завдань найбільше сподобалось кидати у ціль гранатами та лізти канатом догори. На мої питання чи сподобались їм змагання і чи прийдуть наступного року дівчата хором відповідали: «ТАК!».  

Після змагань учасників чекав святковий обід зі справжньою солдатською кашею з польової кухні. Місця переможців та перехідні кубки у цьогорічних змаганнях посіли серед старшої вікової групи перше місце команда ДЮСШ № 6 , 2-ге –СЗШ № 60, 3-тє –СЗШ № 54. У молодшій віковій групі перше місце – команда СЗШ № 42, 2-ге –СЗШ № 32 та третє місце команда СЗШ № 81.

Ірина Панчишин

Фото:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *