До Львова приїде Ервін Редл – Володар гран-прі всесвітнього форуму «Ars Electronica»

Мегазірка світового значення у сфері нових медіа-мистецтв Ервін Редл (Erwin Redl) погодився приїхати до України на запрошення «Дзиґи».

Під час перших відвідин Львова у квітні австрійський майстер архітектурних світлових інсталяцій проведе лекцію-презентацію «Думки про простір»

та шукатиме місце для свого проекту. У вересні Ервін Редл приїде взяти участь у «Тижні актуального мистецтва» та привезе з собою новий фантасмагоричний об’єкт.

MATRIX V, 2001 LED Installation, 20 x 10 x 12 ft (variable) LIGHT 2001, Stein/Krems, AustriaЛекція-презентація робіт Художника в контексті сучасного мистецтва і музики відбудеться 8 квітня у Львові в колишній трапезній Домініканського монастиря (Музей історії релігії, пл. Музейна,1).

Початок о 18:30.

Вхід за запрошеннями.

Реєстрація та акредитація за e-mail: dzygainfo@gmail.com
Детальніша інформація: www.dzyga.com www.paramedia.net

Erwin Redl: «Моя робота рефлектує умові створення мистецтва після “цифрового досвіду”. Формальний і структурний підхід до різних медіа, які я використовую, такі, як інсталяція, CD-ROM, Інтернет та звук, майже вимагають бінарної логіки, через те, що я збираю матеріал відповідно вузькому наборові само-накладених правил, що часто об’єднують алгоритми, керовану випадковість та інші методи, на які мене надихнув комп’ютерний код».

Довідка:
MATRIX I (detail), 2000/2002 LED Installation, 35 x 20 x 12 ft (variable) Austrian Cultural Forum New York, NY (2002)Австрійський митець Ервін Редль працює у діапазоні від музичних композицій до комп’ютерного мистецтва та рисунків. Починаючи з 1997 він зосереджується на великих світлових інсталяціях. Використовуючи абстрактну візуальну мову віртуальної реальності, світлові інсталяції художника трансформують архітектурний простір у інтенсивний фізичний досвід.
Ервін Редл народився в 1963 в місті Gf?hl (нижня Австрія). Живе та працює у Нью-Йорку з 1993 року.
Художник отримав ступінь бакалавра з композиції та диплом зі спеціальності “Електронна музика” у Віденській музичній академії. В 1995 Редл отримав диплом магістра комп’ютерного мистецтва в Школі візуального мистецтва у Нью-Йорку.
Твори Редла привернули увагу національних та міжнародних мистецьких кіл. Його робота “Matrix VI (detail)” в 2002 році була поміщена на фасаді Музею американського мистецтва Whitney. Роботи Ервіна Редла, створені та експоновані у Нью-Йорку, Німеччині, Франції, Австрії та Кореї.
Світлові інсталяції Редла були створені для найпрестижніших міжнародних проектів цифрового мистецтва, зокрема на найбільшому світовому форумі електронних мистецтв та культури «Ars Electronica», де отримав гран-прі.

джерело: Дзиґа

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *