Введено в обіг ювілейну срібну монету «Львів-ЮНЕСКО-10 років»

З 24 жовтня введена в обіг ювілейна монета номіналом 10 гривень, яка присвячена 10-річчю включення Ансамблю історичного центру Львова до Списку світової спадщини ЮНЕСКО,повідомиляє  прес-служба Львівської міськради.

Монету виготовлено зі срібла 925 проби, якість – “пруф”, маса – 31,1 г, діаметр – 38,61 мм, гурт – рифлений. Монета випущено тиражем – 5000 штук.

В основу зображення закладено промоційний логотип міста «Львів відкритий для світу». На запрошення міської ради автор ескізу Володимир Дем’яненко відвідав Львів і запропонував зобразити на монеті промоційні вежі Львова.

На аверсі монети зображено декоративну скульптуру Слави з фасаду приміщення Львівського державного академічного театру опери та балету ім. С.Крушельницької. Угорі розміщено – малий Державний Герб України.

На реверсі монети зображено стилізовану композицію з п’яти веж міста Львова: вежі Вірменської церкви, вежі Успенської церкви, міської Ратуші, вежі латинської Катедри, вежі Бернардинського монастиря (зліва направо), на тлі якої – герб міста та розміщено написи: угорі півколом – 10 років у реєстрі світової спадщини ЮНЕСКО, Львів – унизу.

Пам’ятна монета номіналом 10 гривень є дійсним платіжним засобом України та обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.

Монету можна придбати у територіальному управлінні НБУ у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *