Олеся Теліженко готує подарунок для Kenzo Takada

Подарунком для Kenzo Takada під час візиту на Lviv Fashion Week стане авторська сорочка від українського дизайнера Олесі Теліженко. Твір виготовлений високопрофесійними майстринями її творчої майстерні з натурального льону ручною вишивкою в техніці художньої гладі бавовняними нитками від компанії «Коутс», світового лідера в галузі швейних технологій, історія якої налічує близько 250 років.
Джерелом натхнення для створення рисунку вишивки стала стародавня вишивка стилю українського бароко, що його культивувала козацька старшина у XVII-XVIII ст. – одному з найяскравіших періодів Української історії.

Давня українська легенда про створення світу гласить:

«…Коли не було знащада світа,
Лем було синеє море,
А посеред моря стояв явір,
А на тім явороньку сиділа пара голубоньків,
Два голубоньки радоньку радять,
Радоньку радять – як світ засновати….»

Власне тому в рисунку цієї вишивки серед розлогого гілля і квітів присутні два птахи як втілення співочої української душі. Плавні лінії рослинного орнаменту створюють настрій невимушеності і свободи.
Гармонійний колорит утворено завдяки поєднанню дев’яти тепло-холодних кольорів, оскільки число 9 символізує найвищу духовну довершеність. В них блакить неба, синь води і сонячна барвистість українських степів.

Твір покликаний нести добрий настрій і дарувати господарю життєву енергію.

Ця сорочка – живий і діючий оберіг для її власника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *