Близько 45 тисяч туристів відвідали Львів під час травневих свят

Під час «Святкового тижня» з 30 квітня до 10 травня Львів відвідало близько 45 тисяч туристів. За інформацією відділу туризму ЛМР, під час травневих свят стовідсотково була задіяна туристична галузь міста: готелі, туристичні фірми, музеї, театри, ресторани, кав’ярні, екскурсоводи і гіди-перекладачі.

Більше тисячі туристів з різних країн світу звернулись у центр туристичної інформації під час травневих свят. За повідомленнями Центру туристичної інформації у період з 30 квітня до 4 травня в Центр звернулось 1160 осіб.

Найбільше звернень було від туристів з інших міст України – понад 59%, з Польщі – 21%, з Росії – 8%, з Німеччина, Великобританія, Іспанія – по 2%. Окрім цього, до Центру звертались туристи з Норвегії, США, Фінляндії, Чехії, Франції, Литви.

Інтенсивність звернень сягнула піку у час вихідних, 1 та 2 травня: 30 квітня до Центру звернулось більше 150 осіб, 1 травня – 351, 2 травня – 338, 3 травня – 214, 4 травня – 106 осіб.

Найбільше відвідувачів було зі столиці – 37%, далі – з Львівської області (15%), Харкова (7%), Івано-Франківська (5%), Тернополя та Донецька (відповідно по 4%), Запоріжжя та Житомира (по 3%). Окрім цього, до центру звертались відвідувачі з Дніпропетровська, Хмельницького, Полтави, Одеси.

Найбільше туристів цікавило підняття на вежу, надання друкованої інформації (мапи, брошури) із відповідними поясненнями, надання інформації про події в місті, надання інформації про екскурсії містом та областю, зокрема, замками, можливості поселення, загальна інформація про місто, транспортне сполучення, заклади харчування. Цікавились туристи розташуванням церков, музеїв, ресторанів, крамничками з автентичною продукцією тощо.

На День міста львівськими вуличками гуляли туристи з Бразилії, Болгарії, Італії, Канади, Кореї, Марокко, Німеччини, Норвегії, США, Фінляндії, Франції, Чехії, Литви, Японії тощо.

джерело: прес-служба Львівської міськради

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *