22 лютого концерт жінки–диригента Оксани Линів «Весняна ніч» та Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова»

неділя, 22 лютого, 18:00, Львівська філармонія:

     концерт жінки–диригента Оксани Линів «Весняна ніч»  та Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» 

     Музика, що бентежить розум… збуджує чуття… розкриває світ прихованих фантазій – прозвучить напередодні весни для Вас, у виконанні диригента – Оксани Линів (Україна – Німеччина), Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова» та солістки Одеського Національного театру опери та балету, заслуженої артистки України – Лариси Зуєнко.

 концерт жінки–диригента Оксани Линів «Весняна ніч»       та Академічного камерного оркестру «Віртуози Львова»Родзинкою концерту буде його весняна програма – з творів, шедеврів світової музики, що не так часто виконуються у Львові:

Е. Гріг – Сюїта «З часів Хольберга»

Г. Перселл – Сюїта з опери «Дідона і Еней»

О. Респігі – Античні арії і танці. Сюїта №3

Е. Гріг – Дві елегійні мелодії: «Сердечні рани», «Остання весна»

Б. Бріттен – Ілюмінації (вокальний цикл на вірші Артюра Рембо)

(прем’єра у Львові) 

     Оксана Линів – рідкісне поєднання неймовірного таланту і краси. Жінка–диригент, що здобула третю премію на Міжнародному конкурсі диригентів ім. Г. Малера(м. Бамберг, Німеччина), працювала асистентом головного диригента Вamberger Symphoniker Джонатана Нотта. Після цього вступила на навчання у Musikhochschule Carl Maria von Weber Dresden у клас професора Е. Клема, де закінчила Aufbaustudium ( 2роки) з відзнакою. В цей час продовжує навчання у цього ж професора – Мeisterklassenstudium (2 роки). Паралельно Оксана Линів є бере активну участь у майстеркласах у різних диригентів, у тому числі Р. Guelke, H. Haenchen, K. Masur. Є Стипендіатом DAAD,Goete-Institut, Oscar und Vera Ritter-Stiftung,а також з 2007 року є членом Диригентського Форуму Німецької Музичної Ради. Співпрацювала більш як з 20 оркестрами в Німеччині. На замовлення Ваyerischen Rundfunk здійснила запис з Bamberger Symphoniker творів О.Скрябіна, M. de Falla та Л. Сидоренко. Гастролювала у Швейцарії, Румунії , Франції, Німеччині та Японії. На даний момент співпрацює з Одеським національним театром опери та балету, де провела поновлення опери Пучіні “Богема”, а також диригувала виставами “Ріголетто”, “Кавалерія Рустикана”, “Мадам Батерфляй”. 
 

     Лариса Зуєнко – Лауреат Національного конкурсу вокалістів ім. М. Лисенка, заслужена артистка України.

Навчалась в двох консерваторіях: починала в Єреванській державній консерваторії ім. Комітаса у Багдасарян Р. М., а закінчила навчання в Одеській державній консерваторії ім. А. В. Нежданової в 1986 році в класі професора Поливанової Г. А. На 5 курсі консерваторії Ларису Зуєнко запросили в Одеський театр опери та балету для участі в спектаклі Д. Чимароза «Таємний шлюб» (партія Кароліни). Цей спектакль і став її дипломною роботою. Співачка гастролювала в Італії, Іспанії, Франції,  Канаді, Англії, Шотландії, Ірландії, Німеччині, Австрії, Швейцарії, на Кіпрі.

В 1997 р. – контракт з Національним театром Франції – Opera Bastille на страховку партії Віолетти в спектаклі «Травіата» Д. Верді. Там вона спілкувалась та працювала з зірками оперного мистецтва: А. Георгіу, Р. Варгасом, А. Агаке, В. Лук’янець, В. Гришко, головним диригентом Opera Bastille — Д. Конлоном (США), режисером цього спектаклю – Д. Мілл (Великобританія). В 2000 р. – участь в епохальній постановці Opera Bastille опери С. Прокоф’єва «Війна і мир». Диригент – Г. Бертіні (Ізраїль), режисер – Ф. Замбелло (США), де співала партію Дуняши і страхувала партію Наташі Ростової. Співпрацювала з О. Образцовою, А. Кочергою, Є. Зарембою, В. Герелло та багатьма іншими співаками. Наступний етап творчого життя пов’язаний з компанією Ellen Kent and Opera International. З 2001 року співала в Англії, Шотландії, Ірландії «Севільський цирульник» і «Травіату», «Богему» і «Кармен», «Ріголетто» і «Мадам Батерфляй». Співала у відомому Royal Albert Hall в Лондоні “Травіату” (2002р.) і “Ріголетто” (2003р.). Брала участь у оперних фестивалях.

джерело: Філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *