У міській раді готують варіанти вирішення проблеми з музеєм Олени Степанівни

У міській раді готують варіанти вирішення проблеми з музеєм Олени Степанівни. Напрацьовано кілька пропозицій. Як запевнили в управління культури, вже невдовзі це питання буде вирішене.

Все розпочалося з рішення передати частину будівлі по вул. Козацькій, 11а, в якому мешкала Олена Степанівна, під створення музею її пам’яті. Виконавчий комітет Львівської міської ради 9 липня 1992 року прийняв рішення № 362, згідно з яким частина нежитлового приміщення площею близько 30 м2 мала перейти в оренду Львівському історичному музею для створення меморіального музею Олени Степанівни-Дашкевич. ,- зазначив начальник управління культури Андрій Вороновський.

Проте, протягом цих років музей так і не був створений. Як пояснили у Львівському історичному музеї, причиною цього стала власниця суміжної квартири, яка оскаржувала рішення про створення музею у будинку по вул. Козацькій, 11а.

На даний момент у міській раді є рішення громадських слухань, засідань комісій, а також пропозиції самого Львівського історичного музею, за результатами яких є напрацьовані програми щодо подальшої долі приміщення на вул. Козацькій, 11а.

Варіантів є два. Львівська міська рада оголошує конкурс на передачу приміщення в користування громадській організації із цільовим призначення – організація музею. Ця громадська організація на конкурсі має представити концепцію музею в цьому приміщені, вказати джерело фінансування.

Тобто, є бачення, щоб віддати це якійсь громадській організації, але ми не впевненні, що громадська організація зможе це організувати і забезпечити. Інший варіант – що це приміщення віддадуть одному з муніципальних музеїв, які підпорядковані управлінню культури. На засіданні комісії виносилося дане питання на обговорення.

Найлогічніше виглядає включити його в склад музею, який підпорядковується управлінню культури, виділити відповідні ставки, і щоб в складі цього музею існував музей Олени Степанівни на вул. Козацькій, 11а ,- додав начальник управління культури Андрій Вороновський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *