На Львівщині 9 замків увійдуть до державного заповідника “Галицька корона”

На Львівщині створять Державний історико-архітектурний заповідник «Галицька корона».Створення заповіднику дозволить покращити фінансування замків. Про це повідомив заступник голови Львівської ОДА Володимир Губицький.

“Питання відродження замків піднімалось під час засідання Ради регіонів на Львівщині. До 15 липня, відповідно до доручення президента, ми маємо підготувати пакет документів по заповіднику. Заповідник підпорядковуватиметься Мінрегіонбуду”, – додав В. Губицький.

Щодо передачі замків в концесію, то заступник голови ОДА, наголосив, що це хороший шлях порятунку замків, за умови надійності концесіонера. “З точки зору економічного розрахунку, такі проекти швидко не окуповуються. Якщо є концесіонери, які мають підтвердження на забезпечення фінансами, ми з радістю розглянемо їхні пропозиції.. Додам, що ми зараз маємо намір провести перевірку ситуації із передачею у концесію палацу в Тартакові”,– наголосив Володимир Губицький.

Водночас  начальник управління охорони культурної спадщини ЛОДА Василь Івановський зазначив, що до заповідника буде включено дев’ять замків: Золочівський, Підгорецький, Олеській, Поморянський, замки у Бродах, Добромилі, Свіржі, Старому Селі, Жовкві.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович запропонував створити Державний історико-архітектурний заповідник “Галицька корона”. На думку Президента, це дозволить захистити львівські історичні пам’ятки від руйнувань і забезпечити своєчасне фінансування реставраційних робіт.

джерело: zaxid.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *