З 24 листопада у Музеї народної архітектури у Львові вчитимуть виготовляти різдвяні зірки

Музей народної архітектури та побуту у Львові запрошує львів’ян до акції «Зроби різдвяну зірку – підтримай традицію батьків». Сьогодні, 19 листопада, о 12.00 в актовому залі Музею відбудеться семінар «Традиція виготовлення великих різдвяних звізд на Галичині та Надсянні». 

Традиція виготовлення великих різдвяних звізд заввишки 1,5 – 2 метри на Галичині була поширена у 30-ті роки. Ці звізди, за свідченням матеріалів, цікаві особливою технологією виготовлення, незвичайною історією, багатством форм, пишнотою оздоблення.

Наукові співробітники Музею впродовж кількох років відновлюють цю традицію, організовуючи напередодні Різдва семінари, майстер-класи, зустрічі з народними майстрами.

Як повідомила науковий співробітник музею Надія Дзвоник, досвід минулих років показав, що виготовлення великих різдвяних звізд цікаве як результатом (зірками-красунями), так і творчим процесом, який передбачає колективну роботу. Завершальний етап цієї акції – святкова хода звіздарів та участь у Фестивалі різдвяних звізд, на якому відбудеться урочисте нагородження усіх учасників.

З 24 листопада розпочнуть роботу майстер-класи для охочих. Адреса: м. Львів вул. Пекарська д.13 (двір). Громадська організація: «Українська молодь – Христові».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *