В кінці серпня у Львові відбудеться щорічний фестиваль «КіноЛев»

фестиваль «КіноЛев»

З 21 по 26 серпня цього року у Львові вже всьоме відбудеться кінофестиваль «КіноЛев». Це щорічний фестиваль незалежного ігрового, анімаційного та документального кіно. На ньому глядачі зможуть познайомитися як з роботами українських режисерів-початківців, так і з фільмами добре відомими у світі.

На фестивалі «КіноЛев» є традиція щороку обирати собі одного з режисерів-класиків світового кіно патроном фестивалю. В честь патрона проводиться ретроспектива і його іменем називається одна із вулиць Львову. Патронами фестивалю в минулі роки були Франсуа Трюффо, Федеріко Фелліні та Інгмар Бергман. Цього року патроном фестивалю було обрано Сергія Параджанова, а отже на фестивалі відбудеться велика ретроспектива вірменського класика, доля якого міцно зв’язана з Україною.

Також на фестивалі відбудеться ретроспектива французького режисера Клода Шаброля, програма на тему неформат у кіно, секція фільмів присвячених рок-музиці у кіно, огляд сучасного грузинського кіно, нічні покази відеоарту. Окремо хочеться виділити нову унікальну програму «Кінолевчик», присвячену дитячому кіно, організовану в рамках співпраці з польськими фестивалями «Ale kino!» та «Transatlantyk».

Також на фестивалі будуть представлені українські фільми – учасники конкурсу короткометражних фільмів від «КіноЛеву», відомий фільм Сергія Лозниці «Щастя моє», новий вітчизняний альманах «Україна, goodbye!», а також в рамках спеціальних подій будуть показані роботи Максима Буйніцкого та фільм «Українська машина часу. Відеощоденник» (2011) Наомі Уман.

Крім кіно, в рамках цьогорічного «КіноЛеву» відбудеться ряд цікавих інтелектуальних дискусій на теми «Як писати про кіно і хто це читає?», «Кіно і медіа», «Діти і кіно: що, як і чому дивляться наші діти», «Феномен кіноклубу: правове та інспіративне поле». Участь у дискусіях братимуть участь культурологи, кінокритики, куратори.

Паралельною подією кожного вечора стануть арт-увертюри за участю музичних гуртів DrumТиАтр, Green Silence, Free Breath, Горгішелі, Summer Time.

Фестиваль «КіноЛев» буде проходити на подвір’ї Музею Ідей в Саду БернарденҐарден, а також у приміщенні театру ім. Курбаса та залі Факультету культури і мистецтв.

Фестиваль проводиться львівською мистецькою інституцією Музей Ідей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *