Автор “Капітошки” їде на Форум видавців

Наталя Гузєєва

Наталя Гузєєва, автор «Капітошки» та «Петрика П’яточкіна», проведе майстер-клас на Форумі видавців у Львові

Наталя Гузєєва, дитяча письменниця, автор сценаріїв до анімаційних фільмів «Капітошка» та «Як Петрик П’яточкін слоників рахував», презентує на Форумі видавців у Львові повість «23 образи Петрика П’яточкіна» (видавництво «Теза») та проведе майстер-клас «Як писати сценарії для мультфільмів».
До Львова письменниця приїде з Німеччини, де проживає від 1995 року.

У її програмі на Форумі видавців:
13 вересня автограф-сесія на стенді Тези, презентація книжки «23 образи Петрика П’яточкіна»
14 вересня – читання українською і німецькою мовами «23 образи Петрика П’яточкіна» (переклад Клаудії Датте). Захід за підтримки Гете-Інституту.
15 вересня – майстер-клас Наталі Гузєєвої «Як писати сценарії до мультфільмів».
Нагадуємо, що цього року письменниця святкує ювілей – Наталя Гузєєва народилася 8 серпня 1952 року в Києві. Закінчила Київський державний університет імені Тараса Шевченка, факультет кібернетики, відділення структурної лінгвістики (1974). Працювала лінгвістом, перекладачем, журналістом, редактором мультиплікаційної студії «Укранімафільм». Член Національної спілки кінематографістів України.

За її сценаріями знято мультфільми:
«Капітошка» (1980)
«Як Петрик П’яточкін слоників рахував» (1984)
«Повертайся, Капітошко!» (1989)
«Любов і смерть картоплі звичайної» (1990),
«Було нудно» (1991),
«Тополя» (1996, у співавт.)
Гузєєва є автором численних дитячих книжок, які до 1993 року виходили у видавництві «Веселка», їх загальний тираж перевищив 6 млн примірників. Зараз її книжки видаються в українських видавництвах «Теза», «Видавництво Старого Лева» та «Едіпресс Україна».

Довідка: Форум видавців у Львові – найбільший в Україні книжковий ярмарок (з 1994) та Міжнародний літературний фестиваль (з 2006). В цьому році Форум відбудеться 12 – 16 вересня. Планується, що в його роботі візьмуть участь 400 видавництв, 150 письменників, пройде понад 400 літературно-мистецьких акцій. Почесний гість Форуму – DBC Pierre (Велика Британія), лауреат Букерівської премії.
У межах 19-го Форуму видавців відбудуться також Міжнародний літературний фестиваль, Фестиваль літературних фестивалів «Контекст», Фестиваль перекладів TRANSLIT, Фестиваль «Бруно Шульц»: 120 років від народження і 70 років від трагічної загибелі», «Ніч поезії і музики нон-стоп», фестиваль «Від Сковороди до Сковороди»: 290 років від дня народження», Видавничий бізнес-форум, Всеукраїнська премія «Найкраща книга Форуму-2012».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *