“120 сторінок содому” презентуватимуть на Форумі видавців у Львові

120 сторінок содомуПрезентація антології “120 сторінок содому” на Форумі видавців п’ятниця (11.09), 18.00 – 19.30 театр ім. Леся Курбаса

Довідка:
Aнтологія
«120 сторінок Содому», яку планується презентувати у Львoві на міжнародному видавничому форумі, покликана познайомити українського читача з сучасною світовою прозою та поезією, присвяченою лгбт-тематиці (абревіатура «лгбк» розшифровується як «лесбі, гей, бі, транс»). Тут зібрано під однією обкладинкою близько трьох десятків авторів з 14-ти країн світу. Твори більшої частини цих письменників ніколи раніше не перекладалися українською мовою, хоча й виходили в перекладах багатьма іншими мовами.

Видання подібної антології – це можливість відкрити читачеві нові цікаві постаті на літературному обрії, а часом і подати вже знаних авторів у дещо іншій іпостасі і, водночас, – пропозиція зазирнути у світ, який досі для багатьох залишається незрозумілим, завуальованим суспільними стереотипами та упередженнями,  марґіналізованим. Тексти, вміщені в антології (від безапеляційних гостросоціальних замальовок до найделікатнішої інтимної лірики), дозволять читачеві поглянути на стару як світ тематику під сучасним кутом.

В реалізації цього унікального літературного проекту взяли участь упорядники Ірина Шувалова, Альбіна Позднякова та Олексій Барліг, а також видавці, перекладачі, дизайнери, науковці і, звісно ж, письменники, серед яких Віталій Чернецький, Марія Маєрчик, Тамара Гундорова, Андрій Бондар, Сергій Жадан, Дмитро Лазуткін та інші. До антології увійшли твори не лише геїв та лесбійок (хоча таких чимало), а тексти, відібрані незалежно від того, якою є орієнтація їхніх авторів, передусім з огляду на їхню художню цінність та тематику, дотичну до кола питань, що їм присвячене дане видання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *