Форум Видавців побував у Вільнюсі

З 12 по 15 лютого у Вільнюсі відбувся 10 міжнародний книжковий ярмарок, в якому взяли участь і видавці з України. У ярмарку, гасло якого «Наклад – три мільйони!», взяло участь 240 видавництв з 12 країн, в т.ч. 88 учасників з-за кордону. Відбулось 200 культурно-мистецьких акцій та презентацій, в т.ч. 56 для дітей, 12 художніх виставок, 36 заходів творчої студії «Ти можеш створити книгу». 

Гостями ярмарку були 32 іноземних та 90 литовських письменників та поетів. На ярмарку було експоновано 8 національних стендів: Німеччини, Польщі, Японії, Білорусі, України, Італії, Латвії та Естонії.

Виставковий стенд України на 10-му міжнародному ярмарку у ВільнюсіУкраїна на ярмарку була представлена Громадською Організацією “Форум видавців” (м.Львів, директор Катерина Шевченко), книжки для дітей і навчальну літературу видавництв «Теза», м. Вінниця (директор Володимир Брискін), «Навчальна книга – Богдан», м. Тернопіль (директор Богдан Будний), «Грані-Т», м. Київ (відповідальний редактор Олена Мовчан), «Видавництва Старого Лева», м. Львів (головний редактор Мар’яна Савка). 

Президент Литовської Республіки Валдас Адамкус та головний редактор Видавництва Старого Лева Мар’яна Савка на стенді УкраїниНасиченим подіями був День України – 14 лютого. Серед численних заходів – презентація книги письменника Андрія Куркова, виданої литовською мовою, за участі автора, його участь у дискусіях та численні зустрічі з відвідувачами, автограф-сесія литовського письменника Вітаутаса Рачицкаса, книжка якого «Пригоди Капчика» (переклад Дмитра Чередниченка, художник Валентина Богданюк) вийшла у видавництві «Теза»; представлення «Литовської читанки для українських дітей» та хрестоматії світової літератури для дітей «Світ від А до Я», у 2-му томі якої вміщено переклади з литовської (видавництво «Навчальна книга – Богдан»), книжки Вітаутаса Ландсбергіса «Мишка Зіта» (переклад Дмитра Чередниченка, видавництво «Грані-Т») та веселих і повчальних видань для дітей Видавництва Старого Лева; «Магнус Дукатус Поезія» (Magnus Ducatus Poesis), – поетично-музичне дійство, під час якого у музичному супроводі власні твори і переклади читали Мар’яна Савка та Галина Крук (Україна), Бірюте Йонускайте та Еугеніюс Алішанка (Литва), Яцек Гуторов (Польща), Аустріс Грасіс (Латвія), Андрей Хаданович, Владзімір Арлов, Марийка Мартисевич (Білорусь) та інші. 

джерело: прес-служба Форуму Видавців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *