Стартував Міжнародний дитячий фестиваль

у Львові стартував Міжнародний дитячий фестиваль
у Львові стартував Міжнародний дитячий фестиваль

28 квітня о 12:00 годині відбулося урочите відкриття Львівського міжнародного дитячого фестивалю, який проходитиме у Львові з 28 до 30 квітня. Масштабне дитяче свято розпочалося урочистим парадом казкових героїв, які з площі Ринок прослідували до Палацу Мистецтв. Зустрічали дітей Талісмани Євро-2012.

А опісля розпочалися урочистості за участі організаторів свята та міських і обласних очільників. Усього участь у відкритті фестивалю взяли кілька тисяч маленьких гостей разом із батьками, вчителями і творчими колективами.

«Я дужу тішуся бачити на Фестивалі так багато книголюбів і книгоманів. Я знаю, що тут серед вас є поки ще маленькі майбутні депутати і майбутні керівники Львова і області. А також я вірю, що десь тут серед вас є і майбутній Президент України. І я вітаю тут майбутніх президентів, майбутніх депутатів, майбутніх вчених, вчителів, художників, письменників, хороших людей. Тому що саме такі люди – хороші, добрі, правильні, які збудують нашу Україну, виростають саме з читачів книжок. І я тішуся, що ми всі тут разом», – привітала усіх гостей Львівського міжнародного дитячого фестивалю його організатор, президент «Форуму видавців» Олександра Коваль.

Привітали малечу зі святом міський голова Львова Андрій Садовий, зазначивши, що дитячий фестиваль є надзвичайно важливим для дітей. Також до привітань долучалася Львівська обласна державна адміністрація в особі заступника начальника Головного управління освіти і науки Мирослава Сороки. А голова Львівської обласної ради Олег Панькевич зазначив, що українська книжка для найменших – це найперше джерело знань для української дитини.

відео каналу новин 24

«Я вас вітаю з тим, що ви зібралися найперше навколо української книжки, адже вона завжди буде джерелом знань. Тож, читайте українську книжку, передавайте ті ваші вміння, ті ваші знання іншим, передайте їх вашим дітям. Я бажаю вам гарно провести час, цей час вашого свята. Бажаю вам обмінятись вашими талантами, вашими вміннями, подарувати їх один одному, іншим людям. Хай вами тішиться місто і не тільке місто, але й вся область і вся Україна!», – закликав найменших учасників Фестивалю голова Львівської обласної ради Олег Панькевич.

Під час розважальної програми на головній сцені свята виступали учасники самодіяльності, творчі колективи, шкільні гуртки. Виступи дитячої творчості підготували усі райони Львова. Діти розповідали вірші, співали пісні, демонстрували казкові костюми, за які отримували нагороди.

«Ми представаляли Шевченківський район міста Львова, театр «Перлинка». Дітки з 99-ї школи сьогодні виступали на відкриття Міжнародного дитячого фестивалю з композицією «Снігова королева». Дітям дуже сподобалося, вони дуже люблять такі заходи! На цьому дитячому фестивалі ми вже вп’яте», – оділилася враженнями Оксана Бойчук, керівник театру «Перлинка».

Детальніше про Львівський міжнародний дитячий фестиваль

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *