На “Форумі видавців” презентують книгу «Магія українців вустами очевидця»

До Форуму видавців у Львові у видавництві «Зелений пес» виходить новинка – «Магія українців вустами очевидця».

Книга тернополянки Лілії Місіхіної це не теорія, а її особисті дослідження, зроблені під час численних експедиційних розвідок. Її праця ґрунтуєтья на особистих зустрічах та розмові із мольфарами, відьмами, знахарями та очевидцями магічних дій.

Етнолог та фольклорист Лілія Мусіхіна, яка вже понад 7 років займається вивченням народних вірувань, неодноразово й сама була очевидецею обрядів, магічних дій, безпосередньо знайомилась із чарами українців.

Це – книжка для фахівців з магії, для тих, хто цікавиться таємним українським світом, для тих, хто хоче пізнати приховану душу народу. Магічні рослини, Магічний час, Магічні дії, Магічні стихії – саме так структуровано інформацію і об’єднано у розділи, які дозволяють швидко зорієнтуватися у книзі.

«Магія українців вустами очевидця» це книга про те, якою була і є народна магія, якою вона входить у ХХІ століття.

«Як в моє життя увійшло зацікавлення народною магією, сказати важко. Може, коли у селі часто вимикали світло, куди батьки спроваджували нас з сестрою на літо і бабуся, аби втихомирити свій десяток онуків розповідала історії про сусідок-відьом, про перевертнів, що гуляють селом опівночі, про мертвого та живого упирів?… Не знаю. Але одного разу зрозуміла, що щось у цьому є. Вічне, правдиве і правильне. І як би ми не закривали на нього очі, як би не відхрещувалися від нього, воно живе в нас…» – розповідає авторка.

Книгу презентують на Форумі видавців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *