Сонечко і діти у книгарні “Є”

24 квітня у книгарні “Є” відбулась презентація книжки Надії Репети “Сонце, Вітер і Хмаринки” — сонячної поеми для діток із дивовижними малюнками (художник — Вікторія Ковальчук), на яких Сонечко сміється й усміхається, засинає й прокидається, хитрує і шаріється. Це поема-забава, яка показує грайливий діалог між силами природи. Вірші та малюнки дають можливість діткам уявляти дивну й цікаву гру сил природи, наділених людськими якостями: Сонечко може бути вразливим, Вітер — пустотливим, а Хмаринки — сварливими.

Поема розбита на кілька частин, які логічно моделюють події. В ілюстраціях допитливий читач знайде цікаві загадки (наприклад, скільки годинників заховано в малюнку або з ким прогулюється їжачиха). Це спонукає дитину уважніше приглядатися до деталей малюнка й запам’ятовувати.

Протягом презентації у книгарні “Є” діти дружно ліпили з пластиліну й малювали велике Сонечко, бавилися в конкурси, отримували нагороди.

Молода авторка Надія Репета дуже любить своє місто Львів. І хоча вже багато років мешкає у Стокгольмі (Швеція), її душа, — зізнається письменниця, — весь час удома, в Львові. Її дитяча поезія струменить любов’ю як до рідного міста, так і до українського слова.

“Сонце, Вітер та Хмаринки” — не єдиний дитячий твір Надії Репети. У часописі “Дзвін” було надруковано поеми “Левеня іде до школи” (Дзвін, 2008, № 9), “Левчикова пригода” (Дзвін, 2009 № 2), та “Травневі іменини” (Дзвін, 2010, № 2). Письменниця також переспівала українською мовою пригодницькі розповіді відомої шведської дитячої письменниці Ельзи Бесков “Пригода Петрика на чорничній поляні” (Дзвін, 2010, № 2). Цього року в конкурсі новорічних казок для дітей, організованому Музеєм книги та друкарства в м. Києві, оповідання Надії Репети “Лист до Святого Миколая” отримало відзнаку журі — перше місце.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *