Готується до виходу новий роман з львівського циклу Марека Краєвського

Видавництво «Урбіно» підписало контракт із Громадським видавничим інститутом «Знак» на український переклад роману «Еринії», який продовжує львівський кримінальний цикл із комісаром Едвардом Попельським, – повідомили у видавництві.

У Польщі прем’єра книжки відбудеться 15 травня, а українські читачі матимуть змогу прочитати її вже в серпні. Офіційна прем’єра відбудеться у Львові, за участі Марека Краєвського, під час 17 Національної книжкової виставки-ярмарку «Форум видавців у Львові» у вересні.

Перша книжка львівської кримінальної епопеї «Голова Мінотавра» побачила світ торік. У Польщі вона увійшла до десятки найбільш продаваних книжок польських авторів 2009 року (44 тис. примірників) і права на її переклад придбали в багатьох країнах. В Україні книжку, яку захоплено зустріли читачі, видала Літературна агенція «Піраміда».

Тижнем раніше «Урбіно» підписало також контракт із варшавським видавництвом W.A.B на український переклад ще одного детективу Марека Краєвського «Привиди в місті Бреслау», який продовжує всесвітньовідомий бреславський цикл письменника про комісара Ебергарда Мокка, з яким українські читачі вже знайомі за книжками «Кінець світу в Бреслау» та «Смерть в Бреслау».

Українська прем’єра «Привидів у місті Бреслау» відбудеться наприкінці травня. Обидві книжки, як і всі попередні романи Марека Краєвського в Україні, переклала Божена Антоняк.

Довідка:

Марек Краєвський (нар. 1966 р.) – найпопулярніший польський автор ретро-детективів, дія яких відбувається в довоєнному Вроцлаві – німецькому Бреслау. Цикл романів про пригоди кримінального комісара Ебергарда Мокка складається з п’яти книжок: «Смерть у Бреслау» (1999), «Кінець світу в Бреслау» (2003), «Привиди в місті Бреслау» (2005), «Фортеця Бреслау» (2007), «Чума в Бреслау» (2007).

У співавторстві з М. Чубаєм видав романи «Проспект самогубців» (2008) та «Цвинтарні троянди» (2009).

Роман «Голова Мінотавра» (2009) започатковує львівський цикл із головним героєм – комісаром Едвардом Попельським.

Українською мовою перекладено «Кінець світу в Бреслау» (2007), «Смерть у Бреслау» (2009) та «Голова Мінотавра» (2009).

Книжки письменника видано вісімнадцятьма мовами й відзначено багатьма літературними преміями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *