Презентація Міжнародного енвайронмент-проекту «Трансгресії»

У четвер 17 вересня о 17.00 у галереї «Дзиґа» (Львів, вул. Вірменська, 35) відбудеться презентація  
Міжнародного енвайронмент-проекту «Трансгресії».

Виставка проекту триватиме до 5 жовтня.

«Трансгресії» поєднали ленд-арт об’єкти, інсталяції та перформанси в довкіллі двох десятків митців з різних регіонів України та Польщі.

Учасники проекту: Влодко Кауфман, Володимир Бахтов, Юрій Бараннік, Ілона Сільваші, Ярослав Присяжнюк, Михайло Барабаш, Мирослав Вайда, Лабораторія Актуальної Творчості, група «Тотем», Ярослав Козяра, Катажина Шчипіор, Андрій Гуренко та ін.

Для уявлення: Частину об’єктів було створено на фестивалі «Fort.missia – 2009» на території оборонних фортів Першої світової війни.

Довідка:
У другій половині 2009 року тривав великий і довготерміновий міжнародний енвайронмент-проект, який мав кілька етапів у різних місцевостях. Куратором проекту «Трансгресії» є львівський митець Мирослав Вайда.

Трансгресія(лат. trans – через; gress – рух) – перехід, пересування – термін, що буквально означає «вихід за межі». Одне з ключових понять постмодернізму, що фіксує феномен переходу (долання) нездоланної межі – межі між можливим і неможливим. В геології трансгресія – наступ моря на суходіл внаслідок опускання земної кори або підняття рівня моря. Поняття, що характеризує ситуацію досягнення суб’єктом зовнішньої позиції по відношенню до будь-чого в процесі долання кордонів і виходу за рамки, по той бік явища, станів чи об’єктів, котрі, в свою чергу також є зовнішніми(чужими) суб’єкту і не сприяють вільному вияву його справжньої суті.

Проект складається із 3 етапів, кожен з яких окреслений допоміжною назвою:

1. «Теrrytoрiя N» – 6-12 липня. Фестиваль «Fort.missia» Територія оборонних фортів поблизу с.Поповичі, Мостиського р-ну, Львівської обл.
2. «Координати» – 20-27 серпня. Хутір Сіда, Вишківський перевал.
3. Презентація проекту. Виставка. 17-28 вересня. Галерея «Дзиґа».

КОНТАКТ: куратор проекту Мирослав Вайда
e-mail: mironwayda@rambler.ru;
тел.: +38 097 96 11 5 33; +48 7 88 44 60 25

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *