95-та річниця з дня народження Біллі Холідей

7 квітня кав’ярня-галерея «ШТУКА» відзначає 95-ту річницю з дня народження Біллі Холідей – видатної американської джазової вокалістки, яка означила цілу епоху.

Ім’я Біллі Холідей на сторінках історії джазу стоїть у тому ж рядку, що й імена Елли Фітцджеральд та Луї Армстронга. У «Леді Дей», як назвав співачку її товариш, талановитий саксофоніст Лестер Янг, був голос, який неможливо забути. Звичні вуху пісні, десятки разів переспівані та перезаписані, у виконанні Біллі Холідей ставали видатними композиціями – свіжими та неповторними. Будь-яку пісню вона могла перетворити у джазовий шедевр завдяки вільній ритмічній інтерпретації та яскравій емоційності голосу.

Серед найбільш відомих творів у виконанні «Леді Дей» були повільні та романтичні “Lover Man”, “Don’t Explain”. У 1939р. було записано пронизливу “Strange Fruit” про лінчування негра, яка впродовж багатьох років була її візитною карткою.

За доброю традицією, у кав’ярні впродовж усього дня звучатиме лише голос уродинниці та можна буде почитати коротку історію її життя і творчості.

Довідка
Кав’ярня-галерея «ШТУКА»
Адреса: м. Львів, вул. Котлярська, 8 (бічна вул. Шпитальної)
Тел.: (097) 586 81 95, (097) 435 81 27
e-mail: kawiarnia.sztuka@gmail.com
http://shtuka.net.ua/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *