Джаз-концерт проекту Френк Паркер Дж. & Мацей Фортуна Квартет

1 листопада, в неділю, о 18:00 у Львівській філармонії відбудеться ДЖАЗ-КОНЦЕРТ проекту ФРЕНК ПАРКЕР Дж. & МАЦЄЙ ФОРТУНА КВАРТЕТ (США/Польща).

Про проект

Формація ФРЕНК  ПАРКЕР Дж. & МАЦЄЙ ФОРТУНА КВАРТЕТ

представляє музикантів з Польщі та США, що об’єднались для того, щоб разом писати, записуватись та виступати з власними композиціями на міжнародному рівні.

Кожен учасник групи мав великий успіх, виступаючи індивідуально або як sideman в багатьох ансамблях за участю таких музикантів як Патрісія Барбер, Джеррі Батлер, Курт Еллінг, Чет Бейкер, Ді Александр, Чікагський джазовий ансамбль, Бенні Картер, Фредді Хаббард, Джон Феддіс, Мек Голдсбері, Реггі Моор, Рей Блю, Switch On Квінтет, Ян Пташин Врублевскі, Збігнєв Левандовскі, Адам Вендт, Піотр Войтасік, Ренді Брекер, Рой Харгроу, Ніколас Пейтон, Енді Бей, Марк Мерфі, Джо Ловано, Боббі Ватсон, Джон Патітуччі і Джон Хендрікс. Крім виступів з музикантами по цілому світу, учасники групи відзначені нагородами і заслугами від музичної спільноти і виступали в успішних, визнаних критиками проектах, які номінувались на престижну премію «Греммі». У квітні Бенд закінчив польське турне, загравши 11 концертів по країні. Зараз джазмени готуються до нового турне по Польщі, після якого вони будуть записуватимуть нові твори, а в січні концертуватимуть у Чикаго.

Про учасників проекту

ФРЕНК ПАРКЕР

За свою непересічну майстерність, барабанщик і перкусист, Френк Паркер був швидко визнаний новою зіркою в музичній індустрії. Він виступав з такими музикантами як Патрісія Барбер, Джеррі Батлер, «Імпрешнз», Джін Чендлер, Біллі Поль, Орберт Дейвіс, Таня Рід, Певен Еверетт & S?ance Divine, Джамп Ритм Джаз Проект, Курт Еллінг Квартет, Росс Бон & Могутні голубі королі, Дев’ ять Крапка Дев’ять, Райан Коен, Ді Александр, Боббі Вільсин, Меггі Браун, Теммі МакКен, Джулія Хафф, Нанетт Френк, Сачаль Васандані, Мацєй Фортуна, Крістоф Чєсєльскі, New Black Repertory Джаз Ансамбль, Проект Стоп- Тайм, Мр. Алі, Білл МакФарланд і Чікагський Джазовий ансамбль. Він також працював з ансамблями, в яких відводилось важливе місце таким музикантам як Бенні Картер, Фредді Хаббард, Джон Феддіс, Ренді Брекер, Рой Харгроув, Ніколас Пейтон, Енді Бей, Марк Мерфі, Джо Ловано, Боббі Ватсон, Джон Патітуччі, Маркус Бельгрейв, Боббі Брум, Банкі Грін, Віллі Пікенс, Карл Денсон, Джон Хендрікс, Боб Шеппард, Мартін Шорт, Артуро Сандоваль, Джим Снідеро, Хербі Манн, Фон Фрімен, Кріс Поттер і Джон Мерфі. Френк відвідував Університет в Західному Іллінойсі, де виступав з Джаз Студіо Оркестром. Музикант брав участь в двох записах з цим Бендом, номінантів на «Греммі» – «Джаз на роздоріжжі» (1992) і «Третій рівень»(1994). Перкусист виступав з концертами в США, Південній Америці, Канаді, Європі, Австралії і Азії та став сенсацією Джазових фестивалів в Чікаго, Санта Фе, Монреалі, Монтре, Пескарі, JVC Джазового фестивалю, Північноморського Джазового фестивалю і в Міжнародній Асоціації викладачів традиційного джазу. Френк також працював як педагог, викладаючи курси ударних інструментів і музичного бізнесу в Бенедиктинському Університеті і Колумбійському коледжі. Зараз Френк приділяє багато часу композиції, аранжуванню і продюсерській праці з його оригінальною музикою і музикою для інших музикантів. Його композиції включають джаз, фанк, данс, поп, Афро, Латін і електро музичні стилі.

МАЦЄЙ ФОРТУНА

Розпочав свою кар’єру як трубач/ флюгельгорн/ в м. Лешно, Польща.  Отримав класичну і джазову освіту у Вищій школі в Познані, а продовжив в Познаньському університеті (юридичний факультет). Після отримання юридичного ступеня в 2007 р. Мацєй займався юридичною практикою, але потім вирішив присвятити свій час і увагу професійному  музичному виконавству. Він записався на музичні лекції в Музичній академії у Вроцлаві. Протягом навчання в Музичній академії Мацєй навчався у Піотра Войтасіка. Виступав з деякими бендами по всій Польщі. Виступаючи як керівник в декількох власних ансамблях, Мацєй також співпраював в різних музичних проектах. Він – учасник Mack Goldsbury & The Polish Connection Group, Рей Блю Квартет, Switch On Квінтет, Мацєй Фортуна & Стефан Вік Проект і Мацєй Фортуна Квінтет. Мацєй також є провідним трубачем в Біг Бенді Вроцлавської музичної академії під керівництвом Станіслава Фіалковського. Працює з деякими Ді-Джеями, що виконують експериментальну музику. Крім виконавської діяльності та композиції, Мацєй також працює як музикант в різних сешнах, дуже часто записується на радіо-, TV-, і кінопроектах. Мацєй став музикантом, що користується великим успіхом, і є відомим своїми джазовим, соул, фанк і латинським стилями гри.
Нагороди Switch On Квінтет під керівництвом Мацєя Фортуни (1 –а премія – Міжнародний Кодолань Джазовий конкурс (Угорщина, 2008).
Мацєй Фортуна Квінтет (ІІ- а премія Конкурсу Джаз Юніорс, Краків, 2008).
Беймчік/Фортуна Квінтет (володар Гран-прі, премії Культура TV і призу Президента Польського телебачення – Конкурс молодих талантів Нємен Нон Стоп в Слупську 2008).
Switch On Квінтет під керівництвом Мацєя Фортуни (фіналіст конкурсу Юніор Джаз в Усті (Чеська Республіка, 2008).
Мацєй Фортуна Квінтет (фіналіст Міжнародного Тарнувського Джазового конкурсу, 2008).
З дуетом Мацєй Фортуна & Стефан Вік Проджект він записав свій перший CD – «In The Small Hours». Прем’єра цього CD відбулась на Рейк’явікському джазовому фестивалі в 2009 р. Він також записав декілька джазових CD, які буде випущено у 2010 р.

ЛАРРІ ПОРТЕР

Видатний піаніст і митець, дуже цікава людина. Народився в Клівленді, Огайо в 1951 р., свої перші фортепіанні заняття розпочав в 6-річному віці. Навчався в Клівлендському Music Settlement, Істменській школі музики і Музичному коледжі в Берклі. Заснував групу «Діти за грою» з Томом ван дер Гельдом в Бостоні в 1971 р. Виїхав до Німеччини в 1973 р., грав з Боббі Джонсом, Лешеком Задло, Фолькером Кригелем, Мелом Льюїсом, Гюнтером Ленцем, Боббі Штерном. В 1976 р., подорожуючи по Азії, вивчав музику в Афганістані і Індії, вивчав ребаб в Кабулі в Устада Мохаммеда Омара, сарод в Нью-Делі, обидва щипкові струнні інструменти. Жив в Нью-Йорку в 1977-80 рр., працював як піаніст на джазовій сцені, як акомпаніатор для Мерса Каннінгхема і інших танцюристів, і як виконавець на ребабі і сароді на Індійській музичній сцені. Був основним учасником Катак-Ансамблю з танцюристом Янакі Патріком і виконавцем на табла Полем Ліком. Повернувся в Німеччину в 1981 р., грав з Франком Ст. Петером, Айрто Морейрою і Тадом Джонсом. Заснував квартет з Алленом Праскіним. Жив в Іспанії в 1983-84 рр., зробив перший квартетний запис «Перша дата». Повернувся в Німеччину в 1985 р., записав LP «Акустична музика», що відрізнялась оригінальними піснями.
1986-88 рр. – насичене турне з Четом Бейкером, включаючи «Новий ранок» в Парижі і європейські фестивалі. Також працював з Ганнібалом Марвіном Петерсоном, Хайнцем Зауером, Конексйон Латіною, Бенні Бейлі, Дон Менцою, Ел Коном, Лео Райтом.                                                        
1990 р. – виграв приз в конкурсі джазово-хорових композицій в Кельні за свій твір «Скороминуще» для мішаного хору і джазового фортепіанного тріо за поемою Германа Гессе. Дует зі швейцарським клавесиністом Руді Лутцем, сплав джазової і барокової імпровізації. Працював зі співаками – Шейла Джордан, Марк Мерфі і Джей Клейтон.
1991 р. – створив одногодинний твір «Moksha» з хореографією Янакі Патріка для індійського танцю, голосу, фортепіано, контрабаса і табла. Синтез джазових і західних елементів з танцем Катак. Прем’єра в Нью-Йорку. Акомпанував Жанні Кароль, блюзово-джазовій співачці з Чікаго.
1991-92 рр. Арчі Шепп Квартет. Концерти з Марті Кук-Монті Вотерс Квінтетом.
1992 р. – був нагороджений щорічною музичною премією міста Мюнхен.
1993 р. – турне і запис CD «Знову від мене» зі співачкою Рейчел Гульд. Запис CD «Фази Місяця» з Марті Кук Групою.
Лютий 1994 р. – випуск «Сонет для Села» на Enja, Портер – Праскін Квартет з Селом Ністіко.
У 1994 р. – знову повертається до Нью – Йорку, випускає тріо CD «Марш блюзів» на Enja. Працює переважно в місцевих клубах і є надзвичайно активний як виконавець на ребабі на Індійський і Афганській музичних сценах. Записує високо оцінений CD «Магічний ребаб Ларрі Портера» з Франком Менусаном на табла в 1999 р.
В січні 2000 р. записав CD «Тональності Мунделя» в Гамбурзі з Мунделем Лоув і Хендріком Мойркенсом.
Теперішні групи: Ларрі Портер Тріо, Ларрі Портер Квінтет, «Магічний ребаб Ларрі Портера», Френк Паркер Дж. & Мацєй Фортуна Квартет.

АНДЖЕЙ СВЄНЗЬ

Навчався у Музичній академії в Познані і Музичнії академії в Катовіцах, які закінчив в 2008 р., приділяючи особливу увагу джазу і контрабасу. Навчаючись в Музичній академії, Анджей виступав з деякими провідними джазовими музикантами, такими як Януш Муняк, Ян Пташин Врублевскі, Збігнєв Намисловскі, Адам Пєроньчик, Гжегож Нагурскі, Йоахім Менцель, Куба Станкєвіч, Яцек Кохан, Лі Коніц, Грег Осбі, Рауль Сут. Брав участь в музичних конкурсах Джаз Юніорс Краків з «Томашевскі/Свєнзь/Добровольскі» (ІІ місце – 2004 р і І місце – 2005 р.), «Бєльська Джазова Заметіль» (І місце – 2006 р.). Він отримав Гран – прі ХХХ Поморської Джазової Осені  з тріо Качмарчика. З групою Soundcheck він виграв на Міжнародному Джазовому Конкурсі в Усті ( Чеська Республіка. 2004 р.) і Гран – прі фестивалю «Джаз над Одрою» у Вроцлаві (2005 р.). Також він отримав персональний приз на фестивалі «Джаз над Одрою» (2008 р.) Останнім часом  співпрацює з Soundcheck, Квартетом Гжегожа Нагурського, Квінтетом Збігнєва Намисловського і Френк Паркер Дж. & Мацєй Фортуна Квартет.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *