“Jazz Bez” доповнює програму

Програму фестивалю “Jazz Bez” у Львові доповнить виступ російського експериментального ансамблю «Witnesses of Фusion» – 10 грудня, який переплітає мелодичність і чуттєвість Стравінського й Скрябіна з традиціями американського джаз-року.

Окрім своєї назви  («Witnesses of Фusion» перекладається як «Свідки Ф’южинові») гурт інтригує віртуозним поєднанням  гітари і вібрафона.

 «Witnesses of Фusion» ділится творчістю не тільки з поціновувачами джазу, але й із найширшою аудиторією, готовою до естетичних експериментів в діапазоні від медитативного трансу до бадьорого бопу, від барокко до джаз-року.

Лідер колективу Владімір Голоухов  є кращим вібрафоністом Росії, творцем заставок до відомих телепрограм «Время», «Что? Где? Когда?» та саундтреків до низки документальних і художніх фільмів.  Крім виступів у «Карнегі холі» та турне Японією в якості соліста ансамблю сучасної музики під керівництвом Едісона Денисова, Голоухов може похвалитись співпрацею із такими виконавцями, як Ravi Shankar, Vanessa Freeman, Алекс Ростоцький, , Сєргєй Лєтов, Alissid Jazz, Гарік Сукачьов, «Сплин», «ЧайФ»…

Також у розкладі  “Jazz Bez”  сталися зміни: проект Ігор Закус & «Z-Band»  виступатиме 11 грудня, а завершуватиме фестиваль польський гурт «Contemporary noise sextet» 13 грудня.

Довідка: Цьогорічний фестиваль триватиме десять днів із 4 по 13 грудня та представить різноманітні барви джазу, експериментальної та імпровізаційної музики знаних та визнаних колективів і нових проектів іменитих музикантів.

На фестивалі виступлять понад двадцять джазових проектів, у яких грає близько сотні музикантів із США, Німеччини, Данії, Великобританії, Нідерландів, Франції, Росії, Білорусії, Польщі та України.

Серед інших родзинок фестивалю: унікальний спів Мар’яни Садовської у німецькому проекті «Borderland Mariana Sadovska&band», зірковий проект майстрів імпровізаційної музики «Doneda – Yaremchuk – Blondi – Nakatani», гурт Матеуша Поспєшальскі «EMPE-3» ,  проект Ігора Закуса «Z-Band», «Shockolad + PL» у супроводі оркестру «Leopolis», міжнародний проект  «Avtokar» ( Марк Токар, Марк Сандерс,  Вацлав Зімпель, Міколай Тшаска), енергетичний польський джаз «Contemporary noise sextet» та безліч іншого.

Квитки: можна придбати у галереї «Дзиґа», касах Львівської Філармонії та театру Заньковецької. Студентам, членам джаз клубу, працівникам культури та причетним квитки на «Дзизі» продаватимуть за половиною вартості.

Вся інформація про “Jazz Bez”: www.dzyga.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *