17 лютого о 19:00 Львівська філармонія запрошує на справжній «Фортепіанний марафон»!

17 лютого о 19:00 Львівська філармонія запрошує на справжній «Фортепіанний марафон»!  

     Перший концерт, в якому виступлять усі найкращі піаністи Львова! 

     Єдиний концерт, що продемонструє красу, глибину, міць, широту звукової палітри та усе розміїття барв нового концертного роялю Львівської філармонії – інструменту, на якому грають кращі музиканти світу в кращих концертних залах – “Steinway & Sons”.  

     Король «Стенвей» постане перед Вами у всіх можливих амплуа. Це будуть імпровізації, поєднання фортепіано з іншими інструментами, а також з вокалом.

    “Steinway & Sons” Родзинкою «Фортепіанного марафону» стане виступ однієї з провідних молодих європейських вокалісток, Зоряни Кушплер. Вокалістка, що родом зі Львова є солісткою Віденської національної опери. Співала на оперних сценах Праги, Кьольну, Берну, Грацу, Мадриду, Парижу, Лондону, Шанхаю, Тайвані та Сінгапуру. Співачка веде і активну концертну діяльність на сценах: Тон Халле у Цюріху, Вікторія Хол у Женеві, Театро Мажжіо Фіорентіно у Флоренції, Театро Малібран у Венеції та великому залі консерваторії ім. Верді у Мілані, Норд Дойче Рундфунк у Гановері та Рольф Ліберман Студіо у Гамбурзі.

У Львові Зоряна виступить в дуеті з сестрою – піаністкою Оленою Кушплер, яка є лауреатом багатьох міжнародних конкурсів і має численні записи на радіо та телеканалах Європи.

 

     Розділити радість музикування на новому роялі приїде також відомий фортепіанний дует з Києва: Олександра Зайцева та Дмитро Таванець.

Музиканти приймали участь у фестивалях Tavaszi Festival (Будапешт, Угорщина), “Віртуози” (Львів) та інші. Концертували в Україні, Росії, Чехії, Польщі, Угорщині, Франції, Швейцарії, Німеччині, Ізраїлі, Ірані. Організатори фестивалю камерної музики “Chamber music session” (Київ).
 

     Ще однією учасницею концерту стане Львівська фортепіанна діва – Етелла Чуприк. Для виконавства піаністки характерна  піднесена емоційність, блискуча техніка з широтою музичного мислення і досконале розуміння стилю. Вона гастролювала з симфонічними оркестрами в Європі і виступала з такими диригентами як Джансуг Кахідзе, Федір Глущенко, Володимир Сіренко, Андраш Лізеті, Єжи Сальваторскі, Тадеуш Мадей, Владімір Понькін, Роберт Кеніг та ін. Етелла Чуприк є членом журі Конкурсу ім. М. Лисенка і з 1996 р. віце-президентом Асоціації українських піаністів. 
 

     Також учасником «Фортепіанного марафону» стане Львівський метр – Йожеф Ремінь. Піаніст виступає із широким репертуаром – від бароко до сучасності – як соліст і в камерних ансамблях. Концертував містами України, а також у Росії, Польщі, Німеччині, Швейцарії, Бельгії, США і Канаді. Має численні записи на радіо і телебаченні, виступав на багатьох фестивалях сучасної музики, зокрема на „Контрастах” у Львові і „Варшавській осені” (Польща). В центрі уваги піаніста – музика ХХ століття. Одним із перших виконував на українській сцені композиції Альфреда Шнітке, Дьордя Куртага, Тору Такеміцу, Джона Кейджа, Мортона Фелдмана. Постійно популяризує твори сучасних українських композиторів: Валентина Сильвестрова, Євгена Станковича, Юрія Ланюка, Ігоря Щербакова, Олександра Щецинського. Чимало композицій написано з думкою саме про цього виконавця і присвячені йому. Заслужений артист України з 2007 року.  
 

    Відтінити неповторність звучання роялю “Steinway & Sons” запрошено улюбленців Львівської публіки – скрипальку Лідію Футорську і Ярослава Мигаля.  

Лідія Футорська – навчалась у ЛДМА ім. М. Лисенка у класі проф. Георгія Павлія. З 2004 по 2007 рр. – асистент-стажист кафедри скрипки цієї ж Академії у класі народної артистки України, проф. Лідії Шутко. У 2007 р. розпочала стажування у Варшавській музичній академії ім. Ф. Шопена у відомого польського скрипаля, проф. Константи Анджея Кульки. Лідія Футорська є лауреатом та дипломантом багатьох Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, серед яких Міжнародний конкурс скрипалів ім. Я. Коціана (Чехія), Міжнародний конкурс скрипалів ім. М. Стріхаржа (Україна), Міжнародний конкурс ім. М. Лисенка (Україна), Міжнародний конкурс ім. А. Постаккіні (Італія).  Співпрацює з різноманітними камерними та симфонічними колективами, а численні сольні програми, що складаються з творів різних епох – від бароко до музики ХХ ст., – скрипалька презентувала як в Україні, так і на сценах Польщі, Угорщини, Словаччини, Австрії, Канади та Італії. 

     Ярослав Мигаль – соліст – віолончеліст та учасник багатьох ансамблевих формацій. Співзасновник ансамблю «Нової музики». Концерти цього колективу з великим успіхом відбулись на багатьох фестивалях сучасної музики, зокрема на фестивалі „Варшавська осінь” у 1996 р., «Контрасти», «КиївМюзикФест». Мистецький керівник муніципального камерно-симфонічного оркестру Leopolis, заснованого у Львові 1996 року. Під керівництвом Ярослава Мигаля оркестр здійснив численні гастролі, виступаючи у найпрестижніших концертних залах не тільки в Україні, але і Польщі, Франції, Бельгії, Голландії, Німеччині, Австрії.  
 

Тож запрошуємо Васна свято фортепіанної музики – «Фортепіанний марафон»!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *