Виставка Юрія Коха «Цинамонові крамниці»

З 25 лютого (відкриття в четвер о 17:00) по 16 березня ( вул.. Лесі Українки, 21) – VI персональна виставка Юрія Коха у м. Львові під назвою « Цинамонові крамниці».

Назва є зумисною, адже на цю виставку  «самоорганізувались» твори, головними персонажами, яких є міські кав’ярні, галереї, крамниці, до світла яких завжди стреміли всі покоління львів’ян і як не прийнято казати – « гостей нашого міста».

Художник відображає і синтезує різних людей, котрі мешкали у Місті за часів Австрії, Польщі, Совдепії, а також вдається до поза географічних та позачасових алюзій, ніби заклинаючи « на філіжанку кави» майстрів, музикантів, батярів, антикварів, дівчат та іншу розмаїту містову «живність» всіх часів та народів.

Колись, дуже давно (ще у минулому тисячолітті) філософ Олена Мазуркевич ось так стисло охарактеризувала творчість Юрка Коха: « ..можна підшукати більш-менш вдалу поетичну метафору на зразок «марш голих цеглин» чи «стриптиз іржавої дахівки». Можна ризикнути перелічити пари жіночих ніг, або жарівки у нічних віконцях. І ще багато такого до болю знайомого і такого недосяжного водночас. Єдине, що ніколи не піддається репарації  – це мелодика кохівських картин, одвічно невловиме медитативне світовідчуття художника..»

Стисла біографія:

Юрій Кох народився в 1958 р. у Львові.

1978 – закінчив Львівське художнє училище ім.. І. Труша.
1986 – закінчив Український поліграфічний інститут.
1988 – 1992 рр. – член мистецького товариства «Шлях».
З ІІІ тисячоліття – член Сукцесійного Цеху Leopolis.
Дизайнер понад 70 книг відомих українських літераторів.
Працює в галузі малярства, графіки плакату і книжкового дизайну.
Автор статей та есеїв на мистецьку тематику.
Нагороджений медалями та дипломами 5-ти міжнародних виставок.
1984 – 2010 – учасник 190 графічних та малярських виставок у 30 країнах світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *