Виставка Ярослави Ткачук «Мамаєві сни» в галереї LvivArt

З 14 січня (відкриття о 17:00) до 7 лютого – в галереї LvivArt (вул. Лесі Українки, 21) персональна виставка від Ярослави Ткачук під назвою «Мамаєві сни».

Виставка  текстилю Ярослави це – експозиція з елементами інсталяції в просторі, а також мандрівка у сни,  у образи минулого, нашої історії, легенд. Тут ви побачите твори, з парафразами історії, «козацького бароко», народної картини, пісень, милуванням  безмежною красою рідного краю.

   Твори Ярослави – сильні, як за виконанням так і за змістом. В них вона вкладає багато праці, серця і душі. Її композиції настільки влагоджені, настільки позбавлені показної експресії, а за тонкощами ліричного вислову практично межують із мистецтвом сакральним. Кожна із представлених робіт зацікавлює та притягує погляд красою образів, плетенням та поєднанням тканини і металу. Ярослава експериментує з текстилем вона вводить в нього метал, чи навпаки, робить об’ємним, ліпить його.

    Улюбленим художнім засобом та індивідуальною манерою художниці є метал в тканині, вона сама обробляє металеві елементи, і «тче» в нитку, метал настільки органічно вплітається, що важко уявити той чи інший образ без нього, які ж тоді «Птахи» без металевого піря, гілки і яблука в «Деревці».

    За  допомогою власної авторської техніки Ярослава творить об’ємні форми в тканині, виліплює нитками – скульптуру, чи рельєф… У своїй творчості мисткиня не відходить від традицій ткацтва, використовує натуральні нитки, а композиціями тонко передає красу волокна, добивається цікавих фактурних ефектів та нюансів кольору.  Її тканина прозора, та об’ємна, м’яка, багатофактурна, вона моделює, ліпить текстиль, експериментує.

    Молода  художниця Ярослава Ткачук – навдивовижу активна й енергійна людина, а ще вона розумна і надзвичайно тактовна, дуже моральна, гарно вихована і тонка. І це її єство простежується й у творчості.

Довідка:
Ткачук Ярослава

Народилась –1981 року в м. Львові.

1996 – 2000  – закінчила Косівський  Коледж  Декоративно-прикладного Мистецтва відділ Художнього текстилю.
2001 – 2007 – закінчила Львівську  Національну Академію Мистецтв відділ Художнього текстилю.

Участь у виставках:

2001 –     Міжнародне Бієнале «Скіфія» м. Херсон
2004 – 2005 –  « Schmide wainahten » м. Ібзіц Австрія
2006 –   «La Myestra de Teryel» м. Теруель Іспанія
2006 –     Міжнародний Молодіжний Симпозіум Художнього Текстилю  «АрхеНиткаНово»       м. Львів ( перша премія від України)
2006 –    «Український Великдень» м. Мюнхен Німеччина
2006 – 2008 –    Міжнародна виставка «Орнаментальне ковальство» м. Івано-Франківськ
2007 –     Друге Всеукраїнське Трієнале Художнього Текстилю м. Киів
2009 –   «Гра  в чотири руки» м. Івано-Франківськ
2009 –  «Мамаєві сни» персональна виставка м. Камянець-Подільський

адреса галереї:
вул.Лесі Українки,21
м.Львів

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *