У наступні вихідні Львів зануриться у Середньовіччя

третій фестиваль середньовічної культури «ЛЬВІВ СТАРОДАВНІЙ»
третій фестиваль середньовічної культури «ЛЬВІВ СТАРОДАВНІЙ»

5-6 травня, на День Міста Львова відбудеться третій фестиваль середньовічної культури «ЛЬВІВ СТАРОДАВНІЙ» – один з найулюбленіших фестивалів львів`ян та гостей міста. Пройде фестиваль традиційно в парку-музею «Шевченківський Гай».

Фестиваль можна порівняти з машиною часу, яка переносить в епоху найбільшого розквіту Міста (13-16ст.). Видовищні лицарські двобої та бугурти, автентичне відтворення середньовічного побуту та культури, незвичні традиції та розваги знову занурять відвідувачів фестивалю в романтичну епоху Середньовіччя.

Також організатори підготували цьогоріч цікаві новинки, а саме:

відкритий Чемпіонат Середньовічних Ігор, в якому організовані команди добровольців будуть змагатися і забавлятися в ігри середньовічної Європи. Чемпіонат такого формату проводиться в Україні вперше і, за задумом організаторів, буде щорічним;

приготування 200 літрів національної страви – борщу – за найдавнішим рецептом, який вдалося знайти. Готувати буде кулінарний проект «Фестиваль Борщу», який вже 3 роки мандрує Україною і запрошує усіх відвідувачів до безкоштовної дегустації страви;

показ колекції старовинних костюмів, яка охоплює часи княжої доби, (13ст.), Середньовіччя (14-15ст.), Ренесансу (16ст.), часи гетьманського Львова та добу бароко (17ст), рококо (18ст.), ампіру (поч.19ст.), австрійського та польського Львова (сер.19 – поч.20ст.). Костюми переважно парні (чоловічі та жіночі). Моделями будуть самі ж львів`яни.

Традиційно буде проводитись величезна кількість безкоштовних майстер-класів з народної майстерності, серед яких на особливу увагу заслуговують майданчики плетення кольчужних прикрас, виготовлення «яворівської» іграшки, дощовиці та гутного скла.

Для дітей організатори підготували спеціальну автентичну розвагу – дитячий дерев`яний конструктор, з якого можна буде збудувати замки, фортеці та інші середньовічні споруди.

Два дні фестивалю супроводжуватимуть драйвові концерти етно-рок-гурту «VITER» (Львів), пального середньовічного гурту «Кіng&Beggars” (Львів) та душевного етно-гурту «Йо-Гурт» (Київ).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *