У Львові відбудеться міжнародний фестиваль українського романсу імені Квітки Цісик

На початку квітня у Львові відбудеться міжнародний фестиваль українського романсу імені Квітки Цісик. Фестиваль невипадково назначили на початок квітня, оскільки саме тоді у співачки день народження.

Захід має на меті об’єднати талановитих музикантів України, Сполучених Штатів Америки, Канади, Австралії, та інших країн, де є найбільше шанувальників її творчості – Олександр Гудмахер, продюсер, співорганізатор фестивалю.

Під час фестивалю відбуватиметься виставка портретів Квітки Цісик у різних живописних техніках та художніх робіт, пов’язаних з піснями співачки, виконаних львівськими художниками. Місце проведення заходу – Національний академічний український драматичний театр ім. Марії Заньковецької. Меценатом заходу є Олександр Волков. Ми віримо, що з проведенням цього фестивалю, популяризуємо творчість видатної української співачки у світі. Таким чином створиться імідж Львова – як міста, яке зберігає та розвиває традиції музики світового надбання ,- депутат міської Ради, співорганізатор фестивалю Роман Грицевич.

Творчість Квітки Цісик – надбання всесвітнього українства, квінтесенція найкращих традицій виконання української музики ХХ століття, що визнана світом. Львів уже долучився до увіковічення пам’яті цієї славетної співачки проведенням міжнародної музичної академії в театрі імені Марії Заньковецької на честь Квітки Цісик та відкриттям вулиці, названої її ім’ям. Встановлено також пам’ятну дошку співачці. – співорганізатор фестивалю Олександр Гудмахер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *