XVI Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти»

XVI-й Міжнародний фестиваль сучасної музики Контрасти
XVI-й Міжнародний фестиваль сучасної музики "Контрасти"

З 24 вересня до 10 жовтня 2010 року вже шістнадцятий рік поспіль у Львові відбуватиметься непересічна подія, єдине у своєму роді свято сучасної класики – Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти».

Ось уже 16 років він знайомить львів’ян з неординарними творіннями кращих композиторів сучасності та дарує зустрічі з виконавцями з Росії, Сербії, Польщі, Канади, США, Чехії, Туреччини, Білорусі та інших країн, зриваючи щоразу бурхливі овації.

Цього року вам буде запрезентовано 19 концертів – різних за жанрами, форматами та стилями, проте однаково цікавих.

Одними із ключових подій фестивалю стануть: концерт – відкриття за участю відомого у Європі диригента з Білорусі – Олександра Анісімова, який відбудеться 24 вересня о 19:00.

Маестро Олександр Анісімов – Заслужений діяч мистецтв Росії, лауреат Державної премії Республікі Білорусь, запрошений диригент National Symphony Orchestra of India, почесний диригент National Symphony Orchestra of Ireland, головний диригент Дзяржаўнага акадэмічнага сімфанічнага аркестра Рэспублікі Беларусь, головний диригент Busan Philharmonic Orchestra (Корея) і головний запрошений диригент Пермского академического театра оперы и балета имени П. И. Чайковского.

Окрім того, подарунком для публіки стане концерт під батутою Ішина Метіна – диригента з Туреччини, який відбудеться 3 жовтня о 18:00.

Ішин Метін часто виступає як запрошений диригент на фестивалях у Туреччині та за кордоном. Лауреат срібної медалі «Sevda & Cenap And» та премії «Hanri Atat». Як композитор опублікував низку симфонічних та камерних творів, у тім дві симфонії, струнний квартет, фортепіанні сюїти. З 2003 р. є художнім керівником Gençlik Senfoni Orkestrası’nın – одного із провідних колективів Туреччини, з яким здійснив записи для ЕМІ, CPO, Naxos, ALPHA та IMAJ. Особливістю програм під керуванням Ішина Метіна є пропагування творів турецьких композиторів, а також активна промоція молодих солістів. З оркестром та його художнім керівником виступали В. Ашкеназі, В. Рєпін, М. Майскій та ін.

У програмі концертів звучатимуть твори Сєргєя Прокоф’єва та Гії Канчелі, а також Богдани Фроляк, Ріхарда Штрауса та Ахмеда Аднана Сайгуна.

Детальніше про фестиваль на сайті: www.philharmonia.lviv.ua

Квитки за тел.: 272-10-42
та на сайті: http://www.kvytky.ua/ua/filter/90

XVI Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти». Програма

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *