«Миколаївський ярмарок» проведуть в «Мистецькій фосі»

На десять днів рів перед міським Арсеналом перетвориться на територію підвищеної концентрації львівськиhttp://kultura.lviv.ua/administrator/index.php?option=com_content&sectionid=-1&task=edit&cid[]=1192х митців. 11-20 грудня тут відбудеться не бачений досі у нашому місті «Миколаївський ярмарок», який стане відкриттям не менш унікальної «Мистецької фоси».

Ще влітку волонтери розчистили це місце, звільнивши від шару землі старовинну бруківку. Тепер там постане ярмарок, в асортименті якого будуть лише високоякісні вироби львівських ремісників. «Наша  ідеологія така: за допомогою строгої цензури ми намагались відібрати лише тих майстрів, твори яких, по-перше, мають високу якість, по-друге, продовжують традицію львівської ремісничої культури», – розповів VisitLviv.net Олесь Дзиндра, один з організаторів акції. І жодного китайського ширвжитку! На «Миколаївському ярмарку» митці самі представлятимуть свої роботи і самі визначатимуть їхню вартість, тому можна сподіватись на максимально адекватні ціни.

Цей ярмарок є лише репетицією перед значно масштабнішою подією – «Мистецькою фосою» (фоса – рів, канава), яка вже з 1 березня діятиме нон-стоп на тому ж місці. Там вже не буде митців, на «Митецькій фосі» можна буде зустріти лише їхніх представників, промоутерів, які розумітимуться на мистецтві.

«Митці повинні сидіти в майстернях і творити», – переконаний Олесь Дзиндра. Експозиція формуватиметься за цехами, адже саме цехова культура споконвічно була притаманна львівським ремісникам. Щосуботи відбуватимуться майстер-класи, де всі охочі зможуть якщо не навчитись самому творити шедеври, то бодай побачити вживу, як це роблять справжні майстри.

Та це все буде аж навесні. Наразі у всіх охочих є можливість насолодитись демо-версією «Мистецької фоси» – «Миколаївським ярмарком».

Джерело: Анна  Козюта, visitlviv.net

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *