У Львові відреставрували третю дерев’яну браму

До кінця дня у Львові українські працівники закінчать реставрацію третьої дерев’яної брами – на площі Ринок, 39 – у межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».

Про це зазначила 20 листопада на брифінгу начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко.

«Приємно, що мешканці цього будинку зберегли автентичні частини дверей, а також автентичну клямку, що, безумовно, допомогло відтворенню автентичного вигляду брами», – зазначила Лілія Онищенко.

За словами експерту Німецького товариства технічної співпраці GTZ Іріс Ґляйхман, проект також покликаний розбудити у львів’ян розуміння необхідності збереження вартості «оболонки» їхніх будинків, що є в спільному користуванні. «Площа Ринок, 39 – – це ще один приклад чудово відреставрованої брами. Українські майстри працюють дуже добре, і уже без керівництва», – зазначила вона.

Як запевнила Лілія Онищенко, долучитися до проекту можуть усі охочі: вартість до фінансування мешканців становить 40% від загальної суми. «Ми підрахували, що вартість однієї брами становить в середньому 10 тис. грн., частка мешканців 4 тис. грн звісно для однієї люди це важко, але для усіх мешканців будинку – це можливо», – зазначила Лілія Онищенко.

Нагадаємо, що в межах цього проекту відреставровано брами на пл. Катедральній, 7/8, пл. Ринок ,40.

джерело: захід.нет

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *