Школи писанкарства у Львові працюватимуть ще тиждень

Готуючись до Великодня,у Львові кожен зможе навчитися малювати писанки.У нашому місті діють школи писанкарства. Участь у навчанні можуть брати всі охочі .

«В Україні писанки виконують обрядову, ігрову, декоративну та інші функції. Обрядова функція писанки пов’язана зі святкуванням перших днів Паски. Ізосвячених писанок починався великодній обід, їх дарували на знак поваги, любові, з побажанням добра. Писанки були своєрідним оберегом у хаті, тому їх намагалися зберегти до наступної весни. Виготовляючи цей символ Життя та Воскресіння, митці, майстрині споконвіку вкладають у це мистецтво свою душу, вміння, побажання добра і радості, дивуючи нас своєю майстерністю. Ми із захопленням дивимось на ці маленькі шедеври і тішимось тій красі, яку Творець передає нам через вміння людські», – розповіла педагог-організатор УДЮМК Шевченківського району Львова управління молоді, сім’ї та спорту Віра Савчин.

Детальнішу інформацію щодо того, де і коли відбуваються заняття шкіл писанкарства у своєму район, можна довідатися за такими телефонами чи адресами:

УДЮМК Залізничного району – вул. Виговського, 34, кім. 428, тел. 295 82 46.
УДЮМК Галицького району – вул.Ф.Ліста,2, тел. 244 55 29.
УДЮМК Франківського району –вул. Г.Чупринки,85, кім.424, тел. 237-23-82.
УДЮМК Личаківського району –вул.Левицького,67, кім.202, тел. 275 01 49.
УДЮМК Сихівського району – вул.Зубрівська,9, кім.245, тел. 221 75 50.
УДЮМК Шевченківського району – вул.Липинського,11, тел. 252 18 28.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *