У Львові відкриється Перший у Західній Україні Центр сучасного танцю

У набільш густозаселеному районі Львова Сихові відкриється перший у Західній Україні Центр сучасного танцю «СІРІУС». Першими акціями Центру стануть майстер-класи від хореографа «Танцюють всі» Тетяни Островерх, телезірки і одного з кращих танцюристів України Влада Ями та виступи на День Незалежності та заснування у Львові Міжнародного фестивалю сучасного танцю «Dance Fusion».

Основною метою Центру є створення осередку, на базі якого усі бажаючі зможуть фахово вивчати різні види та напрямки сучасного танцю, аматори – змістовно проводити свій вільний час а професіонали – викладачі, танцюристи, актори, режисери – підвищувати виконавську та педагогічну майстерність.

На базі ЦСТ постійно відбуватимуться майстер-класи від провідних українських та зарубіжних виконавців і педагогів. Тут будуть творчі майстерні та студії танцю для усіх бажаючих незалежно від віку та школа сучасного танцю для дітей, які хочуть пов’язати своє фахове майбутнє із танцем. Також поряд із Центром функціонуватиме перша у Західній Україні професійна танцювальна компанія, що працює у жанрі сучасної хореографії. Як обіцяють організатори, вже у кінці серпня на базі ЦСТ «Сіріус» відкриється «Танцювальна школа Влада Ями.

Тестова робота ЦСТ «СІРІУС» триває із грудня 2008 року. Нині у Центрі займається понад 140 дорослих та дітей.  

Офіційне відкриття ЦСТ заплановане на понеділок 29 червня. Початок о 12 год.

Довідка:

Центр сучасного танцю «СІРІУѻ Україні перший подібний центр було відкрито у Дніпропетровську (Центр і Школа «Інші танці»). Схожі ініціативи виявлялися у Києві (приватна танцювальна компанія «Київ Модерн Балет»). Тепер такий центр відкривається у Львові.  

Покликанням Центру є створення на його основі школи, культурно-освітнього осередка , подібно до всесвітньовідомих шкіл Марти Грехем у Нью-Йорку, Гамбурзької балетної школи Джона Ноймаєра, школи-студії Моріса Бежара у Брюсселі.  

Про ЦСТ:

Зараз у Центрі є 7 кваліфікованих викладачів із різних напрямків сучасного танцю;  
Команда професійних хореографів із досвідом роботи в Україні та за кордоном;
Обладнаний для занять хореографією зал площею 120 кв. м.  
Центр твориться на базі балету сучасного танцю «Сіріус».
Починаючи з 2001 року «Сіріус» – багаторазовий лауреат, дипломант і переможець Всеукраїнських та міжнародних фестивалів сучасного танцю.
У 2007 році «Сіріус» виборов титул найкращого балету м. Львова, а у 2008 – Західної України. Протягом 2002 – 2008 років балет представив 5 сольних програм.  

КОНТАКТ: Президент ЛОО АСЕТУ, художній керівник балету „Сіріус” Данило Дерега
79066, Україна, м. Львів, вул. Манастирського 1,
тел./факс: +38 032 245-58-77; 243-99-13
8-067-663-44-06 E-mail: danceshow@mail.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *