Львів відсвяткує своє 755-річчя

Львів’яни святкуватимуть День міста. Місту Лева виповнюється 755 років. Цьогоріч свято буде 7-9 травня, і об’єднає в собі ще одне свято – День матері. Одним з головним місць, де відбуватимуться святкові заходи, стане площа Ринок. Саме тут, в історичному центрі, буде встановлена одна із святкових сцен, на якій колективи з України та з-закордону представлятимуть свої музичні виступи, театралізовані дійства та шоу.

Як повідомили в управлінні культури Львівської міської ради, вже в перший день святкування, 7 травня, кожен з відвідувачів площі Ринок зможе побачити проект “Львів крізь віки”, де будуть ярмарок давніх ремесел, театралізовані дійства, відтворення подій різних епох з історії Львова. Цей проект триватиме три дні, і буде нести у собі здобутки багатовікової історії міста Львова. Кожен, хто в цей день відвідає площу Ринок, зможе особисто відчути дух давнини, яким буде наповнена площа Ринок.

Продовжить програму святкувань виступи дитячих та юнацьких колективів, кожен з яких представить свою програму.

А ввечері для всіх охочих відбудеться циркове шоу за участю жонглерів, акробатів та факірів. Завершить перший день святкування на площі Ринок виступ театру тіней “Див”.

Продовження святкування дня міста Львова на площі Ринок буде в неділю, 8 травня. Почнеться все з ярмарку давніх ремесел, який буде тривати протягом дня. Як і в перший день, тут також можна буде побачити багато надзвичайного. Також в честь Дня матері відбудеться концерт за участю зразкових дитячих ансамблів Львова та молодіжних колективів.

Одразу після цього відбудеться міжнародний дитячий фестиваль “У колі друзів”. Цей фестиваль також відбуватиметься у рамках Дня матері. На ньому виступатимуть колективи з різних країн світу та України. Кожен з учасників буде представляти фольклорне мистецтво свого регіону. Вітати львів’ян та гостей міста в цей день буде Естонський оркестр мандолін.

На завершення святкування Дня міста та Дня матері чоловіча хорова капела “Дударик” та Наталка Половинка проведуть спільний концерт. В останній день свята відбудуться виступи колективів студентської художньої самодіяльності “Студентський вир”.

Також в цей час буде продовжуватися ярмарок давніх ремесел.

Загалом, як запевняють в управлінні культури Львівської міської ради, у Львові варто очікувати ще багато різноманітних заходів в різних куточках міста, які подарують львів’янам та гостям міста незабутні враження.

Програма святкувань Дня міста Львова 2011

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *