«Місто Болехів та його ентузіасти українського національно-культурного поступу»: зустріч Клубу шанувальників Галичини

У суботу 15 січня 2011 року о 16:00 кав’ярня-галерея «Штука» запрошує на розмову із Галиною Скворій – донькою засновника та науковим співробітником Музею історії міста Болехова.

Роман Теодорович Скворій – видатний краєзнавець, завдяки якому місто Болехів отримало чудовий музей із масштабною збіркою експонатів. Заснування цього музею було спровоковане підготовкою до відзначення 40-х роковин з дня смерті Наталії Кобринської, письменниці та однієї із засновниць українського фемінізму, яка похована у Болехові. Тепер, поруч із Музеєм історії міста, також працює і його філіал – Музей Наталії Кобринської.

На зустрічі матимемо нагоду довідатись про причини, які спонукали Романа Скворія створити музей та докласти значних зусиль для його розвитку та популяризації. Зможемо розпитати про шлях, який пройшла Наталя Кобринська, аби домогтися помітних змін у ставленні до рівноправності чоловіка та жінки. А також – почути невеличку розповідь про цікавинки Болехова для любителів помандрувати рідним краєм, яку проілюструє знаний львівський колекціонер Андрій Олійник збіркою старих листівок міста та околиць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *