Парк фортифікаційних споруд у мініатюрі відкриють у Львові

Перший у західній Україні Парк фортифікаційних споруд у мініатюрі відкриють у п’ятницю, 8 жовтня, в подвір’ї Палацу Потоцьких у Львові за сприяння Європейської партії України. Відкриття парку заплановано на 12 год., повідомляє ЛОО «Європейська Партія України».

Ідею створити парк фортифікаційних споруд у мініатюрі біля Палацу Потоцьких ще два роки тому запропонував директор Львівського Палацу мистецтв, кандидат у депутати Львівської міської ради від Європейської партії України Юрій Гнатковський. Але втілити частину задуму вдалося лише зараз при співпраці з Героєм України, директором Львівської картинної галереї Борисом Возницьким та реставратором старовини Ігорем Качором.

В Європі подібні парки історичних мініатюр дуже популярні, вони привертають увагу туристів та сприяють залученню коштів від владних структур та спонсорів для реставрації історичних об’єктів.

«Відкриття парку історичних пам’яток має велике туристичне значення для нашого регіону, оскільки всю величну красу нашої історії можна буде не лише побачити, а й доторкнутися до неї», – переконаний Юрій Гнатковський.

На відкритті парку можна буде зокрема побачити мініатюри із дерева, каменя та граніту трьох замків нашого регіону – Високого Замку, Одеського замку та замку в Острозі, чотири церкви та фортифікаційні споруди.

«Я маю велику надію, що відкриття парку приверне увагу до історії замків та палаців, які на цей час перебувають в катастрофічному стані», – зазначив Борис Возницький.

Загалом, за підтримки Європейської партії України, у парку фортифікаційних споруд у мініатюрі має з’явитися більше двадцяти експонатів замків, фортифікаційних споруд, церков та палаців України.

джерело: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *