3 квітня, Вечір-спогад пам’яті Квітки Цісик

3 квітня о 18.00 годині на сцені Національного академічного українського драматичного театру ім. Марії Заньковецької відбудеться вечір-спогад пам’яті Квітки Цісик.

Вечір є першим українсько-американським проектом високого рівня, присвячений Квітці Цісик в Україні. Захід відбудеться за сприяння Міністерства культури і туризму України та Української Американської Координаційної Ради. В жовтні минулого року вечір пам’яті відомої співачки відбувся в Києві в Українському Домі.

Квітка Цісик«Цей вечір – унікальний прецедент пишання видатними вихідцями з України, що поширюють та відстоюють позитивний імідж України прикладом усього свого героїчного життя і творчості. Водночас це перший  україно-американський проект такого високого рівня, присвячений Квітці Цісик в Україні – країні її походження, де вона була лише раз – у 1983 р. і мріяла проїхатися з концертним туром Незалежною Україною», – повідомили організатори вечора.

 У вечорі пам’яті візьмуть участь державні та культурні діячі, представники дипломатичного корпусу. Частину коштів, зібраних від продажу квитків, буде передано на рахунок Благодійного фонду «Здоров’я жінки і планування сім’ї у рамках міжнародної програми «Разом проти раку молочної залози».

За детальнішою інформацією звертатись за тел. 8 067 238-81-85, Ольга. 

Довідка:

Кві?тка Ці?сик (*4 квітня 1953 Квінс, Нью-Йорк — †29 березня 1998), співачка-сопрано, виконавиця українських народних та популярних пісень: виконувала заголовні пісні у фільмах, виступала на американському телебаченні (у рекламі); співала у Ґентській опері (Бельгія), одержала нагороду «Оскар» («You Light Up My Life», 1977).

Квітка Цісик відома своїми двома українськими альбомами: «Kvitka — Songs of Ukraine» та «Kvitka — Two Colors». Обидва альбоми були родинними проектами: її чоловік та інженер звукозапису, Ед Ракович (англ. Ed Rakowicz), спродюсував їх; сестра Марія Цісик грала на піаніно, а мати Йванна — слідкувала за чистотою вимови доньки. У записі брали участь близько 20 музикантів, які грали на більш ніж десяти різних інструментах.

В 1983 з матір’ю Квітка відвідала Україну, а після проголошення незалежності України мріяла дати серію концертів на Батьківщині. Її мрії не здійснилися: 29 березня 1998, не доживши 5 днів до свого 45-річчя, померла від раку молочної залози.

Джерело: lvivstory.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *