У Львові пройде міжнародний симпозіум, присвячений проблемам сучасного мистецтва

Із 23 по 25 серпня у Львівському Палаці Мистецтв проходитиме міжнародний семінар «Сила Мистецтва» у рамках «Тижня актуального мистецтва» та проекту «SILA SZTUKI».

Симпозіум присвячений питанням колекціонування сучасного мистецтва, створення центрів сучасного мистецтва (культурологічні, мистецькі, формально-проавничі і фінансові аспекти), порівнянню проблем в Україні та Пльщі. Засідання симпозіуму відкриті для спостерігачів і громадськості.

Доповідачами симпозіуму будуть: Юрій Онух (Польський інститут у Києві), Пйотр Лісовскі (Центр сучасного мистецтва “Знаки часу” у м. Торунь), Моніка Шевчик (Підляське Товариство заохочення мистецтв, Галерея “Арсенал” у Білостоку), Пйотр Маєвскі (Люблінське Товариства заохочення мистецтв), Войцех Козловскі (Любуське товариство заохочення сучасного мистецтва, BWA Зелена-Гура), Віта Сусак (завідувач відділу європейського мистецтва ХІХ-ХХІ ст. Львівської галереї мистецтв), Зеновій Мазурик (голова Асоціація галерей і музеїв Львівщини), Микола Скиба (Національний художній музей України, м. Київ), Адам Мазур (Центр сучасного мистецтва у Варшаві), Катажина Позняк (Нижньо-Сілезьке товариство заохочення мистецтва).

Модеруватмуть обговорення Мартін Лаховскі та Богдан Шумилович.

Після засідань учасники відвідуватимуть програму «Тижня актуального мистецтва» та «Днів Перфомансу у Львові».

Проект реалізовується у співпраці партнерів з України і Польщі: Люблінського Zachęty Sztuk Pięknych, Центру міської історії Центрально- Східньої Європи у Львові, Польського Інституту у Києві, Генерального Консульства РП у Львові, Львівського Палацу Мистецтв, Warsztatów Kultury – Філія Центру Культури в Любліні, МО «Дзиґа» у Львові, ГО «Вірменска – 35», Фундації Транс Культура

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *