Великдень у Львові

Традиційно Львів перетворюється на центр Великодніх святкувань. Підготовку до Воскресіння Господнього львів’яни вже давно розпочали – толока, Великодній ярмарок, майстер-класи з писанкарства. Протягом Великодніх свят гості та мешканці зможуть взяти участь у багатьох цікавих заходах.

У  Музеї народної архітектури та побуту (Шевченківський гай) на Великдень будуть проходити фестини «Велика гаївка». У рамках Фестин 4 і 5  квітня діятимуть три галявини: дитяча – «Вербові котики», «Дівоча галявина» та «Велика галявина» біля церкви. На майдані біля церкви впродовж 4-5 квітня виступатимуть фольклорні колективи, танцювальні колективи, відбудуться  майстер-класи автентичного танцю, водіння гаївок, веснянок та забави молодіжних громадських організацій Львова.

На «Обливаний понеділок» 5 квітня з 15.00 розпочне діяти дівоча галявина. Молодь зможе поспівати веснянки та поводити гаївки разом із дівочими фольклорними колективами, взяти участь у забавах та конкурсах, серед яких уже традиційний – «Писанка для милого». До конкурсу запрошуються усі дівчата з власноруч розписаними писанками. Переможці отримають романтичні призи.

Для найменших учасників свята діятиме майданчик «Вербові котики». Ведучі проведуть з дітьми ігри, конкурси, розваги та водитимуть гаївки.

Вперше музей запросить  на давню  молодіжну забаву «Гойдалка». Святково прикрашена гойдалка  символізує пробудження природи, оскільки через гойдання дух весни набирає сили і потужності. Гойдання – це очищення повітрям від усякого злого.

11 квітня у музеї народної архітектури та побуту у Львові відбудеться дитячо-молодіжний форум «Святкуймо Воскресіння разом». Це свято має єднати дітей та молодь, і їхніх батьків. Свято розпочнеться молебнем до Христа Чоловіколюбця. У межах заходу відбуватиметься святковий концерт. Спершу виступатимуть вокально-інструментальні дитячі ансамблі Центру творчості дітей та юнацтва Галичини. Вони передадуть естафету молоді – студентським колективам Львівського національного Лісотехнічного університету, Львівської ветеринарної академії, хору «Черемош» Львівського національного університету ім. І.Франка. Увечері на сцену вийдуть відомі професійні співаки та гурти: Софія Федина, гурт «Пікардійська Терція», гурт «ДоСхідСонця», гурт «Зоряна».

Для наймолодших, дітей віком від 3 до 7, буде влаштований окремий майданчик для ігор та гаївок. Дітьми будуть опікуватися аніматори «Школи Християнського аніматора» та волонтери. Заплановане проведення своєрідного аукціону, під час якого діти і молодь зможуть виявляти перед публікою свої таланти у співі, танцях, грі на музичних інструментах.

Також відбуватиметься оригінальний ярмарок за участі молодіжних християнських спільнот. Вони представлятимуть самі себе та свою діяльність, щоб усі зацікавлені змогли ближче познайомитися.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *