День народження Чета Бейкера (23.12.2009р., кав’ярня-галерея «ШТУКА»)

23 грудня 2009 року кав’ярня-галерея «ШТУКА» святкуватиме день народження Чета Бейкера – одного із найвидатніших джазових музикантів XXст. Увесь день у кав’ярні звучатиме м’який ліричний голос та щира гра труби харизматичного Бейкера, за якими відчувається забуті сум та самотність.

Чет Бейкер займає важливу роль у розвитку модерн-джазу, зокрема в експериментах у сфері комбо, які створили передумови для наступного розвитку кул-джазу – стилю, який народився у 1950х рр. на Західному узбережжі США та характеризується емоційною стриманістю та тенденцією до зближення із композиторською музикою.

Харукі Муракамі: «…Стрімко пронизуючи повітря, нон-вібрато зникають з дивовижною легкістю. Мелодія, ще не ставши піснею, поглинається довколишніми стінами. Це не означає, що у технічному плані гра Бейкера бездоганна. Справа тут зовсім не у досконалій майстерності. Його виконання надзвичайно відкрите. Можливо, у когось навіть виникне неспокійна думка:  якщо й далі так грати, можна коли-небудь спіткнутись. У звучанні Бейкера одночасно відчуваються щирість та сум. Можливо, в його грі і немає глибини, яка б передавала епоху. Проте відсутність цієї глибини хвилює наші почуття, нібито кажучи: «Щось схоже з нами уже колись було».

 

 

 

Довідка

Кав’ярня-галерея «ШТУКА»

Адреса: м. Львів, вул. Котлярська,  8 (бічна вул. Шпитальної)

Тел.: (097) 586 81 95, (097) 435 81 27

e-mail: kawiarnia.sztuka@gmail.com

http://shtuka.net.ua/

{jcomments on}

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *