У Львові відбудеться музично-поетичне дійство за мотивами поезії Грицька Чубая

17 червня о 19 год. у театрі ім. Леся Курбаса (вул. Леся Курбаса,3) розпочнеться музично-поетичне дійство за мотивами поезії Грицька Чубая. Це дійство є наступним етапом єднання поезії українських класиків із сучасною імпровізаційною музикою після джазово-поетичного вечора «Франкові…» та дійства до віршів Антонича, які влаштував гурт «МТ-3». MT3Тепер львівські музиканти імпровізуватимуть на вірші Грицька Чубая.

Дійство відбудеться в імпровізаційному просторі «Jazz Cabaret» в рамках проекту «Поетичне кабаре».  Керівник проекту – Мартин Твердун. Серед запрошених музикантів: Кирил Абрамов -фортепіано, Андрій Войтюк – барабани.

Квитки можна придбати у касі театру ім. Леся Курбаса.

Організатори: Мартин Твердун та ГО “Творча майстерня «Штука»“

Партнер: Мистецьке об’єднання «Дзиґа».

Проект реалізовується за підтримки управління культури та туризму Львівської міської ради.

 Довідка:
“Джаз Кабаре”

8-го серпня 2008 року, в рамках проекту “Джаз Кабаре” була проведена акція присвячена творчості Івана Франка. У ній звучала поезія із збірки “Зівяле листя” покладена на джазову музику.

Після цього виникла ідея аналогічних акцій присвячених ще двом великим поетам, історія яких звязана з Львовом, це Богдан-Ігор Антонич та Грицько Чубай.

2009 рік
– є сотою річницею з дня народження Антонича та шестидесятою  з дня народження Чубая.
1 квітня відбулось дажазово-поетичне дійство за мотивами віршів Богдана-Ігора Антонича.

Тепер відбудеться імпреза за поезією Чубая.

В кінці року “Джаз Кабаре”  має наміри випустити диск з фільмом, де будуть використані зйомки “Джаз Кабаре” в Курбаса і не тільки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *