Вперше у Львові відбудеться Міжнародний конкурс українського романсу імені Квітки Цісик

Міжнародний конкурс українського романсу імені Квітки Цісик буде проходити з 2 до 4 квітня урамках проекту «Незабутня Квітка». Організаторами проекту та ініціаторами конкурсу є Українсько-Американська Координаційна Рада, продюсер Алекс Гутмахер (США), громадська організація «Галицькі фестини» за підтримки Львівської міської ради.

Проект «Незабутня Квітка» – перший україно-американський проект, присвячений Квітці Цісик, в Україні. Проект ініційований продюсером Алексом Гутмахером (США). У рамках проекту, за підтримки Міністерства культури і туризму України, відбулися концерти та вечори-пам’яті в Києві, Одесі та Львові.

Усі заходи, присвячені Квітці Цісик, проводяться як соціально-благодійні, із приверненням уваги бізнесменів та представників еліти держави, до проблем ракових пухлин молочних залоз, оскільки усі жінки сім’ї Цісиків померли від раку грудей.

Нагадаємо, 22 січня 2010 року на вул. Глибокій, 8, де мешкала родина Квітки Цісик, було встановлено меморіальну дошку. А 25 червня того ж року було відкрито вулицю Квітки Цісик.

Довідка

Квітка Цісик народилася 4 квітня 1953 року в США у сім’ї українських емігрантів. Її батько, Володимир Цісик, був професійним скрипалем. Для досягнення мети – співати, Квітка поступає в Нью-Йоркську консерваторію, в якій опановує вокальну техніку й майстерно відшліфовує свій голос, колоратурне сопрано.

Квітка Цісик, яка починала оперною співачкою, згодом стала володаркою одного з найпоширеніших у світовому ефірі голосів. Її спів прослухало понад 22 мільярди людей.

Квітка записала кілька пісень для голлівудського фільму «Ти світло мого життя», зокрема пісню «You Light Up My Life».

Ніколи не забуваючи, хто вона, і звідки її коріння, Квітка вирішує записати диски з українськими піснями. Перший диск «Kvitka» (1980 р.), другий «Two Colors» (1989 р.) були записані на Clinton Recording Studios, що належала Еду Раковічуі дезаписувалися Мадонна, Ленні Кравіц, Джон Маклафлін, Джордж Бенсон, Пласідо Домінго, Майлз Девіс, Френк Сінатра, Дайана Росс, Duran Duran, Біллі Джоел, Генрі Манчіні, Пінк. Ці диски зібрали багато нагород у Канаді, а в 1990 році були номіновані на «Греммі» в категорії contemporary folk.

У творчих планах Квітки Цісик був запис ще одного альбому – з колисковими для дітей. На жаль, передчасна смерть поламала усі її плани. Померла Квітка Цісик 29 березня 1998 року від раку грудей, не доживши 5 днів до свого 45-річчя.

Детальнішу інформацію можна отримати за тел. 066-605-89-85.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *