Мирон Юсипович запрошує всіх в Оперний театр на мистецький проект «Гармонія сфер»

«Гармонія сфер» – це унікальна вистава музично-живописного театру, аналогів якої – поки-що – нема.

Ще в античні часи Аристотель вважав, що рух сфер у космосі, окрім математичної логіки і порядку, також відтворює іншу гармонію, – гармонію звуків.

Та сама «гармонія сфер» присутня в дереві життя. В українській культурі з давніх давен, дерево життя зображалося на вишитих рушниках. На полотнах, створених нашими пра-пра-прабабусями розкривається математична гармонійність одинадцяти сфер пра-історичного дерева життя.

«Гармонія сфер» – це нагода почути живе виконання гармонійно поєднанної світової музичної класики в одне ціле – Вагнер, Хачатурян, Лятошинський, Берліоз, Прокоф’єв, Шостакович, Барбер, Респіґі.

«Гармонія сфер» – це змога побачити художні наробки унікального львівського виду мистецтва – монументальні сценічні полотна геніального Євгена Лисика та його достойних послідовників – Тадея Риндзака та Михайла Риндзака.

«Гармонія сфер» – це можливість переосмислити свій особистий життєвий шлях через призму дерева життя – прихід, вакханалія, істина любові, маятник життя, марш марнославства, темрява, інвазія і катаклізм, каяття і молитва, прощання, добрий сон землі, дорога.

24-го і 25-го грудня, 2010 р. над землею витатиме затишшя Різвдв’яної ночі. У ці святкові вечори, коли одна третина населення нашої планети відзначатиме прихід Спасителя, той, хто прийде у Львівський Оперний театр матиме унікальну нагоду приєднатися до світової християнської родини.

Бо все почитається «Приходом» маленького Ісусика чи Лоенгріна – воїна-спасителя, чи кожного з нас, та кінчається «Дорогою», яка веде до вічного життя.

Послухати «Прихід» – Вступ до опери «Лоенгрін» Ріхарда Ваґнера, диригує Мирон Юсипович. http://www.yusypovych.com/ukr/muzyka-cd-dysky/#uvertiury-introduktsiji-intermezzo-opera

Мистецький задум «Гармонія сфер» втілюється за допомогою музики, живопису і світла, які на думку Мирона Юсиповича, автора проекту, породжені одним духовним началом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *