25 березня – доброчинний концерт у Львівській Філармонії

У середу, 25 березня 2009 року, о 18:00 у Львівській філармонії в рамках мистецько – благодійного проекту «Присвята Альма-Матер» відбудеться доброчинний концерт камерного ансамблю випускників Львівської музичної школи ім. С. Крушельницької Андрій Війтович (альт) – Мирослав Драган (фортепіано)
доброчинний концерт Андрій Війтович (альт) – Мирослав Драган (фортепіано)
В програмі:
Франк Брідж – Аллегро апасіонато, Перпетуо мобіле
Марен Маре -5 французьких старовинних танців
Джордже Енеско – Концертний твір
Томасо Віталі – Чакона
Джьоаккіно Россіні – Пастушка з Альп
Астор П’яццола – Акула

Астор П’яццола – Велике танго
Джон Вілліамс – Спогади з фільму ”Список Шіндлера”
Ніно Рота – Інтермеццо
Арво Пярт – Фратрес
Ганна Гаврилець – Соната для альта і фортепіано

Андрій Війтович – Концертмейстер групи альтів у Королівській Опері Ковент Гарден. Професор Струнного Відділу Королівського Музичного Коледжу.
Виступає як концертмейстер альтів у складі багатьох відомих оркестрів, зокрема Симфонічного Оркестру Бі-Бі-Сі, Лондонського Філармонічного та Симфонічного Оркестрів, оркестру «Лондонська Сінфоніетта», як перший альт – у складі Симфонічного Оркестру Берлінської Філармонії. Гастролював з відомими оркестрами в Німеччині, Італії, Іспанії та в Аргентині та брав участь в міжнародних фестивалях в Сольсоні (Каталонія ), Кортоні (Італія ) та в Променад-Концертах, організованих Бі-Бі-Сі. Разом з оркестром «Англійська Симфонія» записав для фірми «Наксос»  твір Густава Холста «Ліричний Момент».

Мирослав Драган викладач кафедри спеціального фортепіано у Львівській державній консерваторії ім.М.Лисенка. Лауреат Міжнародного конкурсу камерних ансамблів. Веде концертну діяльність як в Україні так і за кордоном. Є постійним учасником Міжнародних музичних фестивалів «Контрасти», «Київ Мюзік Фест», «Київські Прем’єри», «Віртуози», «Two Days & Two Nights» та ін. Співпрацює з багатьма видатними музикантами. Із заслуженим артистом України, лауреатом Шевченківської премії А.Шкурганом записано і видано на студії «Інтервал» компакт-диск «Доля» з творів Лисенка до «Кобзаря» Шевченка. Запрошений до співпраці у проекті В.Рунчака «Нова музика в Україні».
На запрошення французького диригента Лоре взяв участь у постановці та записі ораторії А.Оннегера «Жанна д’Арк» (м.Париж). У складі ансамблю давньої музики виступає в Україні та за кордоном з програмами української барокової музики.

Кошти від концерту будуть скеровані на накопичувальний рахунок для Львівської школи–інтернату ім.С.Крушельницької для придбання фортеп’яно.

Джерело: Філармонія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *