Археологічний музей запрошує львів’ян і гостей міста

1 березня 2011 року відкрив свої двері для відвідувачів „Археологічний музей” Інституту українознавства ім. І. Крип’якевича НАНУ. Музей створено у 2001 році, однак, через специфіку закладу, екскурсії тут проводилися лише за попередньою домовленістю.

У музеї виставлено унікальні раритетні речі з археологічних експедицій Інституту, загалом експозиція налічує понад 3 тисячі цікавих та рідкісних експонатів. Музей має шість просторих експозиційних залів, які охоплюють період від давньої кам’яної доби (палеоліту) до середньовіччя. Окремо представлена історія археології заходу України.

Відвідувачі музею матимуть змогу почути про неординарних людей, котрі сприяли активному розвитку археології на наших теренах, побачити незвичайну реконструкцію палеолітичного житла з бивнів і зубів мамонта з с. Молодове Чернівецької обл., оцінити давнє гончарне виробництво, старовинні скляні вироби, прадавній поховальний обряд та архаїчне мистецтво первісного населення.

Окремий зал демонструє старовинні археологічні знахідки з літописних міст: Галича, Звенигорода, Белза, Львова. Саме тут можна побачити незвичайні для наших днів предмети побуту, стародавні прикраси, якими користувалися мешканці Львова V–XIII ст., отримані під час археологічних досліджень на території теперішнього ринку „Добробут” експедицією Інституту українознавства.

Відвідавши Археологічний музей, ви поринете у світ незабутніх вражень і вельми збагатите свої знання цікавими деталями про давнє неповторне минуле нашого рідного краю. Запрошуємо усіх львів’ян та гостей міста у робочі дні з 10 до 17 години за адресою: м. Львів, вул. Винниченка, 24 (другий поверх).

Про екскурсію можна попередньо домовитися за телефоном: 276-51-59, 276-51-61 (завідувач музею – Наталя Булик).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *