Церемонія вручення Міжнародної літературної премії ім. Олеся Ульяненка на 20. Форумі видавців у Львові

На 20. Форумі видавців у Львові відбудеться дискусія на тему «Ким був Олесь Ульяненко для сучасної літератури?», а також урочисте вручення Міжнародної літературної премії ім. Олеся Ульяненка.

Міжнародною літературною премією ім. Олеся Ульяненка, заснованою у 2012 році Спілкою письменників міжнаціональної згоди ФРН, щорічно відзначаються кращі твори українських письменників. Журі визначає лауреатів за такими критеріями, як якість текстів, ступінь нонконформізму та позитивна асоціальність самого автора.

На Міжнародну літературну премію імені Олеся Ульяненка-2013 номінувались 56 письменників, серед яких було відібрано 10 найкращих. До шорт-листа увійшли:
1. Гулько-Козій Олеся, повість «Та, що ходить на руках»
2. Заславська Олена, збірка «Бдыщь-мен и Ко»
3. Кабір Максим, збірка «Книжка»
4. Квітка Віталій, роман «Два епізоди з життя невідбулого коханця Мати Харі»
5. Коробчук Павло, роман «Море для шульги»
6. Вікторія Гранецька, роман «Тіло»
7. Перетятко Юрій, повість «В тенетах маразму»
8. Полежака Артем, порно-поема «Дженна»
9. Радченко Лариса, збірка «Пташині клітки ребер»
10. Хімич Марія, збірка творів «Півні-Ч»

Також журі, до складу якого входять голова Спілки письменників міжнаціональної згоди Володимир Сергієнко, письменники Євгенія Чуприна, Володимир Вакуленко-К, Сергій Пантюк, Сергій Жадан та Лесь Подерв´янський, окремо розгляне кандидатури, висунуті релігійними організаціями:
1. Виговський Олександр, твір «Горохова-forever»
2. Шеляженко Юрій, твір «Я – традиція»

Дискусія «Ким був Олесь Ульяненко для сучасної літератури буде проведена 15 вересня 2013 р.о 18.00 у театрі «Воскресіння». О 20.00 у музеї історії релігії (пл. Музейна, 2) відбудеться урочисте вручення премії.