Благодійна акція “Подаруй дитині книжку”

30 березня стартує благодійна акція по збору книжок для дітей з сиротинців, інтернатів та малозабезпечених сімей, ініціатором якої є ГО “Форум видавців” , на чолі з Олександрою Коваль. Метою акції є зібрати якнайбільше цікавої та пізнавальної літератури для дітей. За різними даними, таких дітей на Львівщині від 15 до 35 тисяч. Ці діти не з власної волі позбавлені можливості читати, тож мають значно менший, ніж діти з благополучних родин, шанс отримати добру освіту і реалізувати себе в житті.

Така акція відбувається вже не вперше, а проводиться з 2005 року. За цей час ГО “Форум видавців” вдалося зібрати близько 50 тисяч книжок, які тепер мають змогу читати діти у дитячих будинках, школах-інтернатах та сільських бібліотеках у різних куточках України. Щоправда, основна їх кількість зібрана на акціях в Києві.

У акції зголосились брати участь Львівське астрономічне товариство, яке очолює Любов Янків-Вітковська, яка вже подарувала одну зі своїх улюблених книг та збирається подарувати по одній енциклопедії Українського космосу в кожен дитячий будинок, адже така проста річ як зоряна карта неба, може вирішити,яким буде майбутнє людини. Також товариство залучить усіх своїх близьких, і готує звернення до депутатів України. А проректор НУ “Львіська політехніка” уже зголосився долучитись до акції.

Завдяки газеті «Високий Замок», та заступника головного редактора, письменниці Галині Вдовиченко, акцію зголосилися підтримати Руслана, Павло Табаков, «Піккардійська терція», Андріана, Людмила Ясінська, Владіслав Левицький, Ірина Федишин, Олена Корнєєва, Олеся Киричук, Андрій Заліско, Остап, Назар Савко, Андрій Князь та Наталка Карпа (разом з іншими виконавцями її продюсерського центру KARPARATION), яка уже подарувала дітям дві гарні книжки, а саме казки, адже, за її словами, кожна дитина повинна вірити у якесь диво.

Долучитись до акції можна двома способами. У приміщенні Музею ідей (вул. Валова, 18А) щодня (окрім 4 та 5 квітня) з 10 до 22 години працюватиме центр збору книжок. Такі ж центри працюватимуть у кожній бібліотеці Львова. Кожен може принести туди гарні навчальні, виховні або художні книжки, словники, енциклопедії, розраховані на дитячу аудиторію. Благодійники можуть додати до свого дарунку короткого листа для маленьких читачів. Це може бути коротка розповідь про улюблену дитячу книжку, повчальна історія, пов’язана із книжками, або ж просто побажання для дитини.

Якщо ж благодійник не має змоги подарувати книгу, але бажає зробити свій внесок в акцію, він може переказати довільну суму коштів на рахунок № 26004238173001 в ЗГРУ КБ “Приватбанк” м. Львова, МФО 325321, ЗКПО 20848643. Отримувач коштів – громадська організація «Форум видавців», призначення коштів – на благодійну акцію «Подаруй дитині книжку!». Компетентна рада у складі педагогів, дитячих психологів і громадських активістів придбає безпосередньо у видавців книжки, які будуть передані адресатам акції.

Кожна пожертвувана книжка записуватиметься в журнал, за бажанням буде зафіксоване також прізвище благодійника. Кожен благодійник отримає Подяку, в якій буде вказана кількість переданих на акцію книжок чи сума пожертви.
Узагальнена інформація про зібрані книжки і кошти буде щотижня оприлюднюватися на сайті www.bookforum.com.ua, в газеті «Високий Замок» та інших партнерських ЗМІ.

Акція триватиме місяць – з 30 березня до 30 квітня. ГО “Форум видавців” хоче кожній потребуючій дитині подарувати хоча б по 2-3 книжки.

Найбільше коштів на закупівлю книжок пожертвував Святослав Вакарчук – 50 тисяч гривень. На ці кошти були закуплені книжки і передані у вибрані дитячі будинки (по 1 в кожній області).

Акція проводиться з ініціативи громадської організації «Форум видавців» за підтримки міжнародного фонду «Відродження», ГО «Центр розвитку суспільства», ГО «Музей ідей», Львівської міської ради, руху «Студент за студента», газети «Високий замок».
Багато дітей з сиротинців думають, що книжки це лише підручники, не залишайтесь байдужими, Подаруйте дитині книжку!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *