“Великий Їжак” визначить кращого письменника для дітей

У Жовкві, 25 травня, буде визначено першого лауреата заснованої минулого року премії “Великий Їжак”, якою буде відзначений автор найкращої української дитячої книги. Переможець отримає 10 000 грн.

Лауреата буде визначений з-поміж дев’ятки фіналістів: Марина Павленко, Олекса Росич, Михайло Григорів, Василь Голобородько, Роман Скиба, Валентин Бердт, Юрко Бедрик, Сашко Дерманський, Дзвінка Матіяш.

Премія всеукраїнського масштабу вручатиметься не в столиці, навіть не у Львові, а в Жовкві – , невеликому містечку з населенням близько 20 000 чоловік.

На церемонію вручення, щоби підкреслити її значущість для усієї України і підтримати громадянську ініціативу засновників премії, приїдуть члени комітету премії – журналіст, документаліст, оглядач часопису«Український тиждень», ведучий телевізійного каналу «ТВі» Юрій Макаров, віце-президент із навчальної роботи Національного університету «Києво-Могилянська академія», доктор філологічних наук, професор Володимир Панченко, директор Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, член президії Єврейської конфедерації України, головний редактор видавництва «Дух і літера» Леонід Фінберг. Одним із почесних гостей церемонії вручення буде Ярослав Годун – директор Польського інституту в Києві.

На святі “Великого Їжака” співатиме також і Тарас Чубай, український рок-співак, композитор, фронтмен культового гурту “Плач Єремії”, і Соломія Чубай, яка спільно з композиторкою Яною Іщук та Гич-оркестром готують спеціальну музичну програму «Скоромовка не для вовка» на вірші поета Григорія Чубая.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *