Alfa Jazz Fest. День перший. Фото

Вчора, 3 червня, у Львові розпочався грандіозний міжнародний джазовий фестиваль Alfa Jazz Fest. Найочікуваніша подія не лише літа, а й мабуть цілого року для шанувальників джазу в Україні. Адже стільки зірок в межах одного фестивалю побачиш не завжди, а тим більше у Львові.

Перший фестивальний день розпочався виступами на малій на вулиці Валовій. З 11:00 над Львовом пролунали перші звуки джазу від Віктор Павленко Квартету (Україна), показати свій клас цьогоріч завдяки конкурсу від DJUICE мали змогу молоді та перспективні гурти та виконаві, саме вони, переможці конкурсу, продовжили фестивальний день. А сцені на площі Ринок паралельно звучав джаз від Apple Tea Jazz Band (Білорусь), слідом за ними відіграли росіяни Николай Арутюнов і Funky Solu (Росія). Fusion Band Олександра Муренка (Україна) завершив виступи на сцені вулиці Валової, давши змогу проявити себе молодим талантам від DJUCE.

Та безперечно всі чекали вечора. Грандіозного вечора з не менш грандіозним концертом. Гала концерт в парку культури ім. Богдана Хмельницького повинні були відіграти найкращі, зірки, John Scofield Jazz Quartet (США), Wynton Marsalis & Igor Butman Quartet (США, Росія) та американці Spyro Gyra.

Неперевершена гра John Scofield та перші ритми і овація публіки: можна сміло казати, фестиваль вдався, власне це можна було казати ще вдень =).

John Scofield Jazz Quartet (США) на Alfa Jazz Festю. Фото:

Труба Wynton Marsalias та саксофон Ігоря Бутмана чудово поєднувалися, інколи перекликувалися, творячи неповторну атмосферу. А можливість перегляду їх виступу в мережі інтернет збільшила аудиоторію Alfa Jazz Fest на десятки тисяч людей і вишйла за межі Львова.

Wynton Marsalis & Igor Butman Quartet (США, Росія) на Alfa Jazz Festю. Фото:

А smooth-джаз від американців Spyro Gyra зарядив публіку новою енергією. Навіть непідготовленоиу слухачеві легко сприймається така музика, тому виступ Spyro Gyra не залишив байдужим нікого, навіть людей, що гуляли в парку.

Spyro Gyra (США) на Alfa Jazz Festю. Фото:

фото: Андрій Артим

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *