Перегляд фільму “Імена в мармурі”

31 січня о 18.00 в книгарня “Є” перегляд фільму “Імена в мармурі”(в рамках Всеукраїнської молодіжної кампанії “Пам’ятай про Крути”).

Найвідоміший естонський фільм, що оповідає про боротьбу за здобуття незалежності. Події, які відбувалися в Україні у 1918 році, майже синхронно проходили й в Естонії. Втім, коли у січні 1918 року на станції Крути проти переважаючих сил більшовиків виступили лише українські студенти, то на естонській станції Валга, крім естонських гімназистів, опинилися й фінські добровольці.

Естонія здобула незалежність, а її герої потрапили в кінострічку, яка донині є вершиною естонського кінематографу і здобула міжнародне визнання. Зокрема, у 2003 році фільм став номінантом «Золотого дельфіна» міжнародного кінофестивалю «Festroia – Troia» (Португалія) та включена Німецьким видавничим домом до переліку «100 найбільш захоплюючих кінофільмів світу».

«Імена в мармурі» – 14-місячна історія групи гімназистів, які 31 січня 1919 року взяли участь у легендарному бою під Валгою. Це історія про формування свідомості та характеру, почуттів та героїзму молодих людей, які насамперед прагнули сповнити свій обов’язок перед Батьківщиною.

Тривалість фільму: 1.30 год.

Режисер: Ельмо Ньюганен / Elmo Nuganen
Оператор: Сєргєй Астахов
Країна-виробник: Естонія, Фінляндія
Виробництво: компанія “Taska Productions”.
Фільм дубльований українською мовою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *